Samsung moet 290 miljoen dollar extra betalen aan Apple

De Amerikaanse rechter heeft Samsung een schadevergoeding van meer dan 290 miljoen dollar opgelegd wegen het schenden van de patenten van Apple. Deze boete komt boven op de boete van 600 miljoen die Samsung eerder opgelegd kreeg.

De uitspraak komt als gevolg van een lange strijd in de rechtszaal tussen de twee fabrikanten. Aanvankelijk legde de rechter Samsung een schadevergoeding van 1 miljard dollar op. Na de uitspraak constateerde de rechter dat 400 miljoen dollar van totale geldsom verkeerd was berekend waardoor de boete werd verlaagd naar 600 miljoen dollar.

Apple probeerde naderhand het verschil weer terug te winnen en dat is nu deels gelukt. Boven op de eerdere 600 miljoen dollar krijgt Samsung nog een extra boete van 290 miljoen dollar opgelegd wat het totaal op 890 miljoen brengt.

Na de uitspraak heeft Apple in een reactie aan All Things D laten weten tevreden te zijn met de uitspraak van de rechter. Het bedrijf gaf aan dat voor haar de patenten belangrijker waren dan het geldbedrag. Samsung is minder blij met de uitspraak en laat weten in beroep te gaan.

Bron: The Verge

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters