Samsung neemt aandeel in Gorilla Glass fabrikant Corning

Samsung gaat een 7.4 procent aandeel nemen in Corning, het bedrijf achter Gorilla Glass. Middels de investering weet Samsung Display de levering van gehard glas zeker te stellen.

Corning Gorilla Glass

Samsung Display heeft samen met Corning bekend gemaakt dat de twee bedrijven hun samenwerking gaan intensiveren. De twee bedrijven hebben al sinds de jaren tachtig een samenwerking middels een bedrijf genaamd Samsung Corning Precision Materials. Corning gaat alle aandelen van dit bedrijf overnemen en Samsung krijgt hiervoor een flink aantal preferente aandelen terug in Corning. Zodra Samsung deze aandelen verzilvert zal het bedrijf een aandeel van 7.4 procent hebben in Corning.

Corning is groot geworden met het fabriceren van Gorilla Glass. De technologie achter het glas is gepatenteerd en vooralsnog geheim. Het verhaal gaat dat Corning per toeval op de technologie is gestuit. Het glas werd per toeval in 1952 ontdekt door de oprichter van Corning doordat hij per ongeluk de oven waarin hij het glas bakte op 900 graden had gezet in plaats van 600 graden. Dit in combinatie met een paar speciale chemicaliën zorgde ervoor dat het glas erg robuust werd en als je het liet vallen niet zomaar uit elkaar viel.

Corning kon echter geen markt vinden voor het glas en ging zich vervolgens richten op andere zaken om te produceren. In 2006 sprak echter Steve Jobs de CEO van Corning. De topman van Corning wilde Steve Jobs interesseren voor een techniek die Corning aan het ontwikkelen was, maar Jobs had daar geen oren naar. Tussen neus en lippen door vertelde de topman van Corning nog wel dat ze een andere technologie hadden liggen waar ze al jaren niets mee deden. Het Gorilla Glass was volgens de topman erg hard en stevig en geschikt voor kleinere apparaten, maar niemand wilde het hebben. De reactie van Steve Jobs was toen simpelweg “hoeveel van deze glasplaten kun je per maand produceren?”.

Corning had toen nog niets geproduceerd van Gorilla Glass maar heeft toen hals over kop haar productie en het bedrijf helemaal aangepast op de productie van het glas. Een paar maanden later werd de eerste iPhone met Gorilla Glass naar de markt gebracht door Apple. Het volledige verhaal van Corning is in een uitgebreid Wired-artikel te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters