Samsung neemt moederbedrijf Harman over voor $8 miljard

Vorig jaar kondigde Samsung in november aan in onderhandeling te zijn met Harman International Industries met betrekking tot een eventuele overname door Samsung. De twee bedrijven zijn nu eindelijke tot een overeenstemming gekomen. Samsung liet gisteren weten Harman te hebben gekocht voor een bedrag van 8 miljard Amerikaanse dollars.

Harman voor audio in de auto en in huis

Harman International staat vooral  bekend als producent van audio producten voor auto’s en voor gebruik in huis. Ook bezat het bedrijf enkele bekende consumenten audio merken zoals Harman Kardon en JBL. Deze bedrijven vallen nu onder Samsung na de overname.

JBL en Harman Kardon al gebruikt in smartphones

De logische stap voor Samsung zou zijn om de audio producten en technologieën, die onder Harman vielen, in te zetten voor aankomende Samsung producten. In het verleden zagen we de Harman Kardon en JBL merknamen al terug bij smartphones en enkele accessoires.  Zo zagen we bij Motorola een JBL speaker welke als modulair onderdeel gebruikt kon worden bij de Moto Z lijn. Bij HTC werd een speciale versie uitgebracht van de HTC One (M8) met Harman Kardon elementen. Ook Microsoft is van plan gebruik te maken van Harman Kardon audio producten. Het bedrijf zou binnenkort komen met een smart speaker met Harman Kardon elementen. De speaker zou vergelijkbaar zijn met het Echo apparaat van Amazon, maar dan gebaseerd op cloud opslag.

Overname goed voor groei en waarde Harman

Dinesh Paliwal, Haran president en CEO, gaf aan enthousiast te zijn over de verkoop. De overname zou positief zijn voor de waarde van de aandelen van het bedrijf en zou werknemers nieuwe mogelijkheden bieden. Door Samsung zou het bedrijf ook verder kunnen groeien, door gebruik te maken van Samsung’s middelen en technologieën. Vrijdag waren de aandelen van Harman na het sluiten van de beurs $111.50 waard. Onder de uiteindelijke voorwaarden van de overname zullen aandeelhouders $112 per aandeel ontvangen.

Bron: Samsung

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters