Samsung neemt moederbedrijf Harman over voor $8 miljard

Vorig jaar kondigde Samsung in november aan in onderhandeling te zijn met Harman International Industries met betrekking tot een eventuele overname door Samsung. De twee bedrijven zijn nu eindelijke tot een overeenstemming gekomen. Samsung liet gisteren weten Harman te hebben gekocht voor een bedrag van 8 miljard Amerikaanse dollars.

Harman voor audio in de auto en in huis

Harman International staat vooral  bekend als producent van audio producten voor auto’s en voor gebruik in huis. Ook bezat het bedrijf enkele bekende consumenten audio merken zoals Harman Kardon en JBL. Deze bedrijven vallen nu onder Samsung na de overname.

JBL en Harman Kardon al gebruikt in smartphones

De logische stap voor Samsung zou zijn om de audio producten en technologieën, die onder Harman vielen, in te zetten voor aankomende Samsung producten. In het verleden zagen we de Harman Kardon en JBL merknamen al terug bij smartphones en enkele accessoires.  Zo zagen we bij Motorola een JBL speaker welke als modulair onderdeel gebruikt kon worden bij de Moto Z lijn. Bij HTC werd een speciale versie uitgebracht van de HTC One (M8) met Harman Kardon elementen. Ook Microsoft is van plan gebruik te maken van Harman Kardon audio producten. Het bedrijf zou binnenkort komen met een smart speaker met Harman Kardon elementen. De speaker zou vergelijkbaar zijn met het Echo apparaat van Amazon, maar dan gebaseerd op cloud opslag.

Overname goed voor groei en waarde Harman

Dinesh Paliwal, Haran president en CEO, gaf aan enthousiast te zijn over de verkoop. De overname zou positief zijn voor de waarde van de aandelen van het bedrijf en zou werknemers nieuwe mogelijkheden bieden. Door Samsung zou het bedrijf ook verder kunnen groeien, door gebruik te maken van Samsung’s middelen en technologieën. Vrijdag waren de aandelen van Harman na het sluiten van de beurs $111.50 waard. Onder de uiteindelijke voorwaarden van de overname zullen aandeelhouders $112 per aandeel ontvangen.

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters