'Samsung neemt nog dit jaar marktpositie over van Nokia in Europa''

Volgens een onderzoek van IDC zal het marktaandeel van Samsung nog dit jaar boven die van Nokia stijgen in Europa. Momenteel verschilt het marktaandeel slechts 3 procent met telefoon gigant Nokia in Europa.

Nokia heeft het momenteel moeilijk in de markt en het lijkt er nu ook op dat de producent in haar thuismarkt, West-Europa, gaat zwichten voor haar concurrenten. Volgens een onderzoek van IDC over het eerste kwartaal van 2010 lijkt het erop dat Nokia meer en meer marktaandeel aan Samsung aan het verliezen is en andere producenten. Volgens de resultaten heeft Nokia momenteel in West-Europa een marktaandeel van 32.8 procent terwijl Samsung nu al een marktaandeel geniet van 29.3 procent. IDC zag Nokia haar marktaandeel met maar liefst 9 procent dalen terwijl Samsung haar marktaandeel met het dubbele juist zag stijgen. Andere producenten waren ook in de meneur zoals Sony Ericsson die ongeveer 37 procent moest inleveren in een jaar. Producenten als Apple en BlackBerry zagen juist een winst van niet minder dan 233 procent en 118 procent in het marktaandeel van Europa. Deze laatste cijfers zijn echter wat verkleurd aangezien de afzet velen malen kleiner is dan die van de nummer 1 en 2.

Nokia heeft ook op andere vlakken het zwaar te voortduren. Zo is het marktaandeel in smartphones gedaald met 16 procent echter weet Samsung op dit vlak nog amper in de buurt te komen van Nokia. Op feature telefoon vlak gaat het Samsung wat beter af terwijl Nokia ook hier moet inleveren. Het onderzoeksbureau spreekt dan ook de verwachting uit dat Samsung nog dit jaar de nummer 1 positie van Nokia zal gaan overnemen in West-Europa.

Market share Europe Q1 2010

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters