'Samsung neemt nog dit jaar marktpositie over van Nokia in Europa''

Volgens een onderzoek van IDC zal het marktaandeel van Samsung nog dit jaar boven die van Nokia stijgen in Europa. Momenteel verschilt het marktaandeel slechts 3 procent met telefoon gigant Nokia in Europa.

Nokia heeft het momenteel moeilijk in de markt en het lijkt er nu ook op dat de producent in haar thuismarkt, West-Europa, gaat zwichten voor haar concurrenten. Volgens een onderzoek van IDC over het eerste kwartaal van 2010 lijkt het erop dat Nokia meer en meer marktaandeel aan Samsung aan het verliezen is en andere producenten. Volgens de resultaten heeft Nokia momenteel in West-Europa een marktaandeel van 32.8 procent terwijl Samsung nu al een marktaandeel geniet van 29.3 procent. IDC zag Nokia haar marktaandeel met maar liefst 9 procent dalen terwijl Samsung haar marktaandeel met het dubbele juist zag stijgen. Andere producenten waren ook in de meneur zoals Sony Ericsson die ongeveer 37 procent moest inleveren in een jaar. Producenten als Apple en BlackBerry zagen juist een winst van niet minder dan 233 procent en 118 procent in het marktaandeel van Europa. Deze laatste cijfers zijn echter wat verkleurd aangezien de afzet velen malen kleiner is dan die van de nummer 1 en 2.

Nokia heeft ook op andere vlakken het zwaar te voortduren. Zo is het marktaandeel in smartphones gedaald met 16 procent echter weet Samsung op dit vlak nog amper in de buurt te komen van Nokia. Op feature telefoon vlak gaat het Samsung wat beter af terwijl Nokia ook hier moet inleveren. Het onderzoeksbureau spreekt dan ook de verwachting uit dat Samsung nog dit jaar de nummer 1 positie van Nokia zal gaan overnemen in West-Europa.

Market share Europe Q1 2010

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jordie -

  Samsung heeft idd prachtige telefoons, alleen mijn ervaringen met de Apple iPhone zijn positiever. Beide razend snel en degelijke materialen, maar het gebruikersgemak van de iPhone is net wat groter. Nu is gebruikersgemak een relatief begrip, maar dit is duidelijk al jaren een kenmerk van Apple producten, bij de Samsung vond ik het goed maar toch net niet helemaal lekker.

 2. MiAmRA -

  @bart vuijk: Dit is een beetje appels met peren vergelijken.
  Nokia heeft veel toestellen uitgebracht die draaien op Symbian maw smartphones. Samsung heeft echter een stuk minder smartphones uitgebracht in het verleden dan Nokia. Als je dan gaat kijken naar service dan zal Nokia het ongetwijfeld beter doen dan Samsung maar dit komt ook omdat Nokia een grote speler is in de smartphone markt. Samsung heeft Maar goed wat versta jij onder service?

  Daarnaast maakt Nokia niet eigen hardware zij kopen alles in voornamelijk bij Qualcomm. Als je gaat kijken naar bouwkwaliteit van de telefoons, dan HAD Nokia een goede naam maar tegenwoordig is dat niet meer zoals MichaelPB ook aangaf kraakt bijvoorbeeld een Nokia 5800. Bijna alle toestellen die Nokia de afgelopen tijd heeft uitgebracht hebben een behuizing van plastic, wat niet perse wil zeggen dat het slecht is. Samsung daarin tegen die maken verschillende hardware onderdelen zoals jij ook al aangeeft, en dat doen ze uitstekend, het is niets voor niets dat Apple een grote afnemers is van verschillende Samsung onderdelen. Tegenwoordig is bouwkwaliteit van Samsung telefoons flink verbeterd zeker de telefoons in de hogere segmenten, er wordt namelijk gebruik gemaakt van goede en stevig materialen plus goede hardware.

  Samsung zal nog veel groeien en er komen ongetwijfeld nog mooie telefoons van Samsung uit met zoals gewonelijk met mooie designs (persoonlijk) en goede hardware en software.

 3. bart vuijk -

  Nokia heeft wel een honderd keer betere service dan Samsung. En gratis Ovi Maps. En degelijke besturingssystemen. En veel betere en degelijke hardware.

  Samsung is imho erg goed in het produceren van onderdelen voor telefoons van andere merken. Processors, geheugen, prachtige touchscreens: schitterend. Maar maken ze zelf telefoons, dan blijf ik op afstand vanwege de gebrekkige service en het goedkope gevoel dat die dingen achterlaten.

  1. michaelpb -

   Ben het met je eens vwb service en support, maar zeker niet qua goedkoop gevoel. Ik heb nu vier Samsungs gehad en meer Nokia's. De laatste Nokia's met touchscreen zijn zeker niet beter dan Samsung telefoons. Sterker nog: pak eens een Nokia 5800. Lijkt wel van Lego gemaakt. Tordeert en kraakt aan alle kanten. Mijn Samsung D820, i600, Omnia en Wave zitten heel stevig in elkaar en ze functioneren allemaal nog prima. Ook de oudste. De D820 en i600 zien er zelfs nog als nieuw uit. Heb zelfs nog 2 hele oude clamshells van Samsung. Ook prima! Bouwkwaliteit van Samsung is van zeer hoog niveau.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters