“Samsung neemt positie Nokia over als betrouwbaarste merk'

Samsung heeft onder Nederlanders de positie van Nokia overgenomen als ‘betrouwbaarste merk’ voor een mobiele telefoon. Dat is de conclusie uit een groot consumentenonderzoek van Reader’s Digest, onder meer in Nederland.

Samsung Galaxy Ace 3

Het onderzoek is uitgevoerd in twaalf landen, waaronder Nederland. In Nederland is Nokia door Samsung verdrongen als nummer één op het gebied van betrouwbaarheid. Dat geldt ook voor Duitsland en Frankrijk.

Nokia wint nog in de ogen van de consument in Finland, België, Rusland, Polen en Portugal. In Nederland deden 1842 mensen mee met het onderzoek. In totaal zijn er meer dan 18.000 enquêtes geanalyseerd. Die gaan overigens over veel meer dan alleen telefoonmerken. In totaal zijn door alle geënquêteerden 114.000 verschillende merken van verschillende goederen genoemd, die door Reader’s Digest in een lijst zijn gezet. In het volgende nummer worden de resultaten bekendgemaakt.

Bron: Persbericht Reader’s Digest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paatskie -

  Hier sta ik wel van te kijken, vind samsung echt een bagger merk. Alle mobieltjes behalve hun "high-end" telefoons zijn keihard bagger. Meerdere mensen die de Galaxy Ace hebben / hadden wat een van de aller slechtste mobieltjes ever is. Batterij die 4 uur mee gaat zonder gebruik, random uitvalt en super traag is. Geef mij maar Apple HTC of Sony

  1. Herman Stokbrood -

   Vreemd dat jouw mening zo afwijkt van al die andere mensen die bij het onderzoek betrokken waren, ook van mij en van de mensen om me heen zijn de ervaringen anders. Zelfs prepaid toestelletjes van 149,00 doen het wonderbaarlijk goed en blijven het ook doen. Niet bepaald "bagger".

   Ooit in een grijs verleden had mijn vriendin een samsung toestel met toen nog een OS anders dan Android (de naam is me ontschoten) waarbij de hardware het spontaan na bijna 2 jaar liet afweten. Het toestel opgestuurd en Samsung stuurde een nieuw (ander) toestel terug met Android, een stuk moderner en met volledig bel-te-goed en 2 GB gratis internet dataverkeer. De service is echt uitmuntend.

   Oooh…trouwens ze heeft nu een Galaxy Ace en is er al 1,5 jaar bijzonder happy mee.

 2. Herman Stokbrood -

  Mij verbaast het niet. Ik heb verschillende merken toestellen gehad waaronder Nokia.
  Nokia draaiend onder symbian was echt onverwoestbaar. Ik heb nu al sinds een jaartje of 4 samsung. Zowel de producten als de service ben ik uiterst tevreden over, en kan alleen de uitslag beamen.
  In contrast: nooit meer LG. De service van dit merk is echt beneden peil.

Android 7.1.1 Nougat

Sony begint met uitrollen Android 7.1.1 Nougat naar flink aantal Xperia toestellen lees verder

BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters