‘Samsung test menuloze TouchWiz-versie’

Samsung is in China en Korea begonnen met het beta-testen van een nieuwe TouchWiz versie. Deze variant wordt de New Note UX genoemd en moet het doen zonder hoofdmenu.

Verdwijnen hoofdmenu

De laatste tijd begint het hoofdmenu, of de app drawer zoals hij officieel heet, steeds meer te verdwijnen uit Androidschillen. Chinese smartphones zijn al jaren over het algemeen menuloos en recent heeft ook LG het de app drawer in de ban gedaan. De G5 werd aanvankelijk zonder app drawer geleverd, maar daar is LG toch weer een beetje op teruggekomen. En zelfs Google schijnt de app drawer misschien te gaan verwijderen uit Android. En nu lijkt dus ook Samsung die kant op te gaan. Overigens is het vanaf de Galaxy S7 al mogelijk om als gebruiker ervoor te kiezen om de app drawer uit te zetten.

Het is nog wel de vraag of de nieuwe interface voor de wereldwijde markt bedoeld is, of dat hij alleen voor Aziatische landen gepland staat. Aziaten zijn namelijk sowieso minder fan van een hoofdmenu op hun smartphone. Het zou dus ook kunnen dat Samsung deze nieuwe interface als optimalisatie voor de lokale markt ziet.

New Note UX

De nieuwe interface heet New Note UX en wordt vooralsnog alleen getest op de Galaxy Note 5. Toch beweert Playfuldroid dat Samsung de interface ook naar de hele Galaxy S6- en Galaxy S7-serie wil brengen. Als dat inderdaad het geval is lijkt een uitrol over het hele portfolio van Samsung op termijn niet meer dan logisch.

Los van het ontbrekende hoofdmenu is de New Note UX op nog een aantal vlakken aangepast. Zo zijn de icoontjes een beetje aangepast en is het instellingenmenu nieuw vormgegeven. Ook het notificatiecentrum heeft eraan moeten geloven en bestaat nu uit een wat strakkere lijst met kleinere icoontjes. Toch zijn de TouchWiz-genen van de interface nog duidelijk aanwezig en is er in hoofdlijnen niet bijzonder veel veranderd.

Als de beta-test goed verloopt is de kans groot dat Samsung deze nieuwe interface op termijn zal uitrollen naar het grote publiek. Of dat ook in Europa zal gebeuren en wanneer het zover is valt echter nog niet te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters