‘Samsung test menuloze TouchWiz-versie’

Samsung is in China en Korea begonnen met het beta-testen van een nieuwe TouchWiz versie. Deze variant wordt de New Note UX genoemd en moet het doen zonder hoofdmenu.

Verdwijnen hoofdmenu

De laatste tijd begint het hoofdmenu, of de app drawer zoals hij officieel heet, steeds meer te verdwijnen uit Androidschillen. Chinese smartphones zijn al jaren over het algemeen menuloos en recent heeft ook LG het de app drawer in de ban gedaan. De G5 werd aanvankelijk zonder app drawer geleverd, maar daar is LG toch weer een beetje op teruggekomen. En zelfs Google schijnt de app drawer misschien te gaan verwijderen uit Android. En nu lijkt dus ook Samsung die kant op te gaan. Overigens is het vanaf de Galaxy S7 al mogelijk om als gebruiker ervoor te kiezen om de app drawer uit te zetten.

Het is nog wel de vraag of de nieuwe interface voor de wereldwijde markt bedoeld is, of dat hij alleen voor Aziatische landen gepland staat. Aziaten zijn namelijk sowieso minder fan van een hoofdmenu op hun smartphone. Het zou dus ook kunnen dat Samsung deze nieuwe interface als optimalisatie voor de lokale markt ziet.

New Note UX

De nieuwe interface heet New Note UX en wordt vooralsnog alleen getest op de Galaxy Note 5. Toch beweert Playfuldroid dat Samsung de interface ook naar de hele Galaxy S6- en Galaxy S7-serie wil brengen. Als dat inderdaad het geval is lijkt een uitrol over het hele portfolio van Samsung op termijn niet meer dan logisch.

Los van het ontbrekende hoofdmenu is de New Note UX op nog een aantal vlakken aangepast. Zo zijn de icoontjes een beetje aangepast en is het instellingenmenu nieuw vormgegeven. Ook het notificatiecentrum heeft eraan moeten geloven en bestaat nu uit een wat strakkere lijst met kleinere icoontjes. Toch zijn de TouchWiz-genen van de interface nog duidelijk aanwezig en is er in hoofdlijnen niet bijzonder veel veranderd.

Als de beta-test goed verloopt is de kans groot dat Samsung deze nieuwe interface op termijn zal uitrollen naar het grote publiek. Of dat ook in Europa zal gebeuren en wanneer het zover is valt echter nog niet te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters