Samsung nu nog maar vijfde speler op Chinese markt

Samsung lijkt het momentum in China compleet kwijt te zijn. Nadat het eerder vorig jaar zijn koppositie in het land verloor aan Xiaomi, is de Zuid-Koreaanse fabrikant nu nog maar de vijfde speler.

Samsung nu nog maar vijfde speler op Chinese markt Samsung

Samsung moet naast Xiaomi nu namelijk ook Apple, Huawei en Lenovo voor zich dulden. Deze hebben in China allemaal nu een groter marktaandeel dan Samsung, stelt onderzoeksbureau IDC. Xiaomi had in het vierde kwartaal een marktaandeel van 13,7 procent.

Een lichte daling ten opzichte van het derde kwartaal, toen het 14,8 procent van de smartphonemarkt in handen had. Apple is de grote winnaar: in het derde kwartaal had het een marktaandeel van 5 procent, maar dat was een kwartaal later al 12,3 procent. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn ook in China een succes.

Huawei heeft een marktaandeel van 11 procent en Lenovo van 9,5 procent. Samsung bezit een marktaandeel van nog maar 7,9 procent. In het derde kwartaal was dat 11 procent en in het vierde kwartaal van 2013 was dit nog 18,8 procent.

Nu Samsung nog maar een marktaandeel van 7,9 procent heeft, betekent het dat zijn marktaandeel met bijna 50 procent is gedaald. 49,9 procent, om precies te zijn. De Zuid-Koreaanse fabrikant lijkt het in het goedkopere segment af te leggen tegen Xiaomi en andere Chinese fabrikanten, terwijl het in het duurste segment niet kan opboksen tegen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Dit lijkt in ieder geval in een notendop de verklaring te zijn van Samsungs dalende marktaandeel in China, dat nu toch wel structurele vormen begint aan te nemen. Misschien dat de lancering van de Galaxy S6 daar verandering in kan brengen.

Deze telefoon wordt op 1 maart op het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd, waarbij All About Phones aanwezig is.

Samsung nu nog maar vijfde speler op Chinese markt screen shot 2015 02 18 at 113117 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters