Samsung onderzoekt vervanger flash-geheugen

Samsung is bezig met een opvolger van het huidige flash-geheugen genaamd PCM. Met dit nieuwe type geheugen moet de batterij gespaard worden en daarnaast is het tot tien keer sneller te schrijven dan de huidige flash-chips.

Flash-geheugen is al sinds jaar en dag hét geheugen dat in mobiele telefoons en dergelijke apparaten gebruikt wordt. Dat dit geheugen-type niet perfect is blijkt wel uit de relatief lage schrijf-snelheid waardoor flash-geheugen bijvoorbeeld niet geschikt is voor computers. In plaats van de zoveelste nieuwe vorm van flash-geheugen is Samsung op zoek gegaan naar een nieuw soort geheugen. Samsung zou een opvolger van flash gevonden hebben in de vorm van PCM. Deze nieuwe techniek zou dit jaar nog in smartphones gebruikt moeten worden.

Rechts: 32GB sdcard Links: 64GB chip

De grote voordelen van PCM liggen in het feit dat het geheugen veel minder stroom gebruikt en dat het veel sneller te schrijven is. De batterijvoordelen zouden zo groot zijn dat het uithoudingsvermogen van telefoons tot 20% verbeterd kan worden. Daarnaast is PCM maximaal tien keer sneller te schrijven dan flash, wat uiteraard flinke voordelen met zich meebrengt. Tot slot zijn de huidige geheugenmodules die nu voor flash gebruikt worden ook compatibel met PCM, waardoor er hardwarematig geen grote aanpassingen nodig zullen zijn.

PCM werkt op basis van zogenaamd ‘phase change material’, materiaal dat door middel van warmte in andere ‘standen’ te brengen is. Na een korte verhitting veranderd het materiaal, waardoor je een binaire 0 of 1 kan opslaan. Deze verhitting is tussen de 150 en 600 graden en duurt enkele nanoseconden. Het enige probleem met de techniek is ook meteen deze verhitting, aangezien telefoons in je zak zitten. Want hoewel de telefoons het wel gewoon aan moeten kunnen, wil je geen extreme hitte tegen je been of borst als er iets mis gaat.

Bron: Neowin

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters