Samsung onthult 'Nederland groet André'

Vandaag heeft Samsung een kunstwerk onthuld voor André Kuipers dat vanuit de ruimte te zien moet zijn. Dit kunstwerk is gemaakt met behulp van de Samsung Galaxy Note en bestaat uit portretten van Nederlanders.

Samsung onthuld 'Nederland groet André' brainstorm

Om de Samsung Galaxy Note onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse volk is Samsung sinds december 2011 al bezig met de kunstenaar Notasso uit Barcelona. In maart was het onder andere mogelijk om een persoonlijke foto door de kunstenaar om te laten zetten naar een kleurrijk portret van jezelf. Het nieuwste werk van Samsung en de kunstenaar is bedoelt om André Kuipers te groeten en te bedanken voor zijn werk in het ruimtestation ISS. Het kunstwerk bestaat uit 36.922 portretten van Nederlanders die hun foto via Facebook met Samsung gedeeld hebben om zo André Kuipers te bedanken. Het kunstwerk zelf is gemaakt op de Galaxy Note net als de voorgaande portretten. Nederlanders die mee hebben gedaan aan de Samsung actie kunnen via groetandre.nl terugvinden waar hun foto zit in het kunstwerk.

Om te zorgen dat de Nederlandse astronaut het kunstwerk kan zien is het doek 120 meter lang en 80 meter breed. Toch zal André nog wel speciale apparatuur nodig hebben om het kunstwerk te zien. Met het blote oog is het kunstwerk te klein om te zien, maar met behulp van de juiste camera’s is het kunstwerk waarneembaar vanuit de ruimte. Ook heeft de astronaut niet heel veel tijd meer om het kunstwerk te bekijken aangezien hij 1 juli terugkeert naar aarde.

Het kleurrijke kunstwerk is geplaatst naast de A4 in de buurt van Nieuw-Vennep (knooppunt Burgerveen). Vanaf de grond is het kunstwerk wat moeilijk te zien vanwege de grootte maar mensen die vliegen van of naar Schiphol kunnen het kunstwerk goed zien liggen als de Kaagbaan in gebruik is.

Nog wat leuke facts over het kunstwerk van Samsung:

  • Grootte van het doek 120m x 80m
  • Bestaande uit 36.922 portretten
  • Het doek plus materialen weegt zo’n 2000kg
  • Het doek zit vast met 1100 haringen

Indien je meer wilt weten over de Samsung Galaxy Note raden wij aan onze uitgebreide Galaxy Note review te lezen of onze video review te bekijken.

Samsung onthuld 'Nederland groet André' kunstwerk

 

Samsung onthuld 'Nederland groet André' kunstwerk Notasso

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters