‘Samsung onthult 6 GB ram-chip voor Galaxy Note 6’

Samsung heeft een nieuw type werkgeheugenchip gepresenteerd met 6 GB aan opslag. Het bijzondere aan deze chip is dat hij een grootte heeft van 10 nanometer. De geruchten doen de ronde dat deze ram-chip gebruikt gaat worden in de Samsung Galaxy Note 6.

10 nanometerNote 6

Op een mobiele technologiebeurs kwam Samsung ineens met de aankondiging van zijn nieuwe werkgeheugen chip. Het is gebruikelijk dat een bedrijf een nieuw type processor aankondigt, maar een nieuwe ram-chip zien we niet elke dag. Het grootste verschil met vorige chips is direct het kleinste, dat is namelijk de grootte van 10 nanometer.

Kleiner is zuiniger

Het is in de chipindustrie vanzelfsprekend dat elke nieuwe versie beter en sneller is dan de vorige. Dit heeft te maken met de wet van Moore. Hij voorspelde namelijk dat chips in een steeds kortere tijd beter en kleiner zouden worden. Een kleinere chip betekent bij chips ‘beter’, want hierdoor verliest de chip minder energie en wordt het aantal transistoren beter benut. Dit lijkt misschien niet zo heel erg interessant, maar de ontwikkeling van smartphonebatterijen is gestagneerd. Het enige vlak waar we dus nog accuduur vandaan kunnen halen is zuinigere chips.

Galaxy Note 6

De Samsung Galaxy Note 5
De Samsung Galaxy Note 5

De nieuwe werkgeheugen chip, die Samsung LPDDR4 noemt, bevat 6 GB aan opslag. In de smartphone industrie is zoveel werkgeheugen al eerder vertoont, maar het is nog steeds vrij zeldzaam. Na de presentatie van Samsung werd er al meteen gepraat over het eerste toestel dat LPDDR4-geheugen gaat gebruiken. Het meest voor de hand liggende is  de Galaxy Note 6 die waarschijnlijk rond augustus gepresenteerd zal worden.

Nederland ook?

Tot die tijd heeft Samsung nog even de tijd om de chip te optimaliseren. Als de chip daadwerkelijk in de Galaxy Note 6 komt, is het alsnog afwachten of dit toestel naar Nederland komt. Samsung besloot afgelopen jaar om de Note 5 niet in Nederland op de markt te brengen.

Bron: TechRadar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters