‘Samsung onthult 6 GB ram-chip voor Galaxy Note 6’

Samsung heeft een nieuw type werkgeheugenchip gepresenteerd met 6 GB aan opslag. Het bijzondere aan deze chip is dat hij een grootte heeft van 10 nanometer. De geruchten doen de ronde dat deze ram-chip gebruikt gaat worden in de Samsung Galaxy Note 6.

10 nanometerNote 6

Op een mobiele technologiebeurs kwam Samsung ineens met de aankondiging van zijn nieuwe werkgeheugen chip. Het is gebruikelijk dat een bedrijf een nieuw type processor aankondigt, maar een nieuwe ram-chip zien we niet elke dag. Het grootste verschil met vorige chips is direct het kleinste, dat is namelijk de grootte van 10 nanometer.

Kleiner is zuiniger

Het is in de chipindustrie vanzelfsprekend dat elke nieuwe versie beter en sneller is dan de vorige. Dit heeft te maken met de wet van Moore. Hij voorspelde namelijk dat chips in een steeds kortere tijd beter en kleiner zouden worden. Een kleinere chip betekent bij chips ‘beter’, want hierdoor verliest de chip minder energie en wordt het aantal transistoren beter benut. Dit lijkt misschien niet zo heel erg interessant, maar de ontwikkeling van smartphonebatterijen is gestagneerd. Het enige vlak waar we dus nog accuduur vandaan kunnen halen is zuinigere chips.

Galaxy Note 6

De Samsung Galaxy Note 5
De Samsung Galaxy Note 5

De nieuwe werkgeheugen chip, die Samsung LPDDR4 noemt, bevat 6 GB aan opslag. In de smartphone industrie is zoveel werkgeheugen al eerder vertoont, maar het is nog steeds vrij zeldzaam. Na de presentatie van Samsung werd er al meteen gepraat over het eerste toestel dat LPDDR4-geheugen gaat gebruiken. Het meest voor de hand liggende is  de Galaxy Note 6 die waarschijnlijk rond augustus gepresenteerd zal worden.

Nederland ook?

Tot die tijd heeft Samsung nog even de tijd om de chip te optimaliseren. Als de chip daadwerkelijk in de Galaxy Note 6 komt, is het alsnog afwachten of dit toestel naar Nederland komt. Samsung besloot afgelopen jaar om de Note 5 niet in Nederland op de markt te brengen.

Bron: TechRadar

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters