Samsung onthult de Galaxy S III

Samsung heeft zojuist in Londen de Galaxy S III onthuld. Het toestel wordt het nieuwe Androidvlaggenschip van de Koreaanse fabrikant.

Samsung Galaxy S III

Op 29 mei wordt het toestel in Europa op de markt gebracht, zeer waarschijnlijk ook in Nederland. Om direct af te trappen met de specificaties: het toestel krijgt een 4,8 inch HD Super Amoled scherm met een 1280x720p resolutie. Het draait op Android 4 Ice Cream Sandwich. De camera achter biedt een resolutie van 8 megapixel en aan de voorkant zit een 1,9 megapixelcamera. De accu biedt 2100 mAh stroom en er kan worden gekozen uit versies met 16, 32 of 64 GB intern geheugen, en er kan nog eens zoveel geheugen in een microSD-kaartsleuf worden gestoken.

Het toestel is slechts 8,6 millimeter dik en weegt 133 gram. Het loopt op Samsung’s eigen Exynos 4 Quadcore processor, die per kern 1,4 Ghz biedt.

Het toestel is verkrijgbaar in wit of blauw. De plastic bodies van het toestel zijn voorzien van een ‘hyperglaze coating’, die het toestel volgens Samsung doen aanvoelen alsof er keramisch materiaal is gebruikt. De coating maakt het toestel krasbestendig. Samsung noemt het design ‘ geïnspireerd door de natuur’ met de menselijke gebruiker als middelpunt. Daarbij hoort ook dat je twee dingen tegelijk kunt doen. Als voorbeeld wordt gegeven dat je een video, die je bekijkt, niet hoeft te onderbreken voor het verzenden van een e-mail of smsje. Dat kan gewoon allebei op hetzelfde scherm.

Om Android Ice Cream Sandwich is een nieuwe versie van TouchWiz gedrapeerd. Wie de Galaxy S III koopt, krijgt behalve het toch al niet krap bemeten interne geheugen ook een gratis abonnement op Dropbox, waar twee jaar lang 50 GB aan opslaggeheugen mag worden gebruikt.

Er zit een Siri-achtige spraakassistent op met de naam S-Voice, die normale zinnen en commando’s verstaat zoals ‘wat wordt het voor weer?’ En dan krijg je antwoord.

De camera schiet niet zomaar een foto als je afdrukt, maar een serie van acht. Zo kun je de beste uitkiezen.

Het toestel zet zichzelf in de slaapstand als het ontdekt dat je niet naar het scherm kijkt. Via de frontcamera wordt in de gaten gehouden of er naar het scherm wordt gekeken. Is dat niet zo, dan schakelt het toestel zich uit, om energie te besparen.

Begin je aan een sms en bedenk je je halverwege: je wilt die persoon toch liever bellen, dan hoef je alleen maar het toestel aan je oor te zetten. Dan wordt degene die je de sms aan het sturen was, meteen gebeld.

Via Samsung Beam, dat gebruik maakt van de ingebouwde NFC-chip, kun je bestanden oversturen tussen twee Galaxy S III-toestellen. Muziek, video’s en andere bestanden kunnen zo met een tikje tegen het andere toestel worden overgebracht. Ook kan makkelijk een draadloze verbinding worden gelegd met een Samsung televisie, zodat beelden van de telefoon daarop kunnen worden getoond. Via Allshare kunnen documenten en foto’s ook draadloos worden gedeeld met computers.

Het toestel kan met een los bij te kopen pen worden bediend en er kan ook een dock en een draadloze oplader bij worden besteld.

Over de prijs van het toestel is nog niets gezegd. Verwacht mag worden dat het niet veel duurder zal zijn dan het topmodel van HTC, de One X, die rond de 550 euro kost.

Het persbericht van Samsung over de Galaxy S III is hier te lezen.

Samsung Galaxy S III

 

Samsung Galaxy S III

 

Samsung Galaxy S III

 

Samsung Galaxy S III

 

Samsung Galaxy S III

 

Samsung Galaxy S III

 

Samsung Galaxy S III

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters