Samsung ontkent overname Tidal

Afgelopen week kwam het gerucht boven water dat Samsung Jay Z’s Tidal wilde kopen. Een woordvoerder van Samsung heeft dit vandaag ontkracht. Samsung heeft geen interesse in een overname van Tidal.

Tidal

Tidal is vorig jaar door Jay Z opgericht voor 56 miljoen dollar. De streamingsdienst concurreert met streamers als Spotify en Apple Music. Aangezien Jay Z de leiding heeft zijn er veel artiesten die hun werk exclusief op Tidal uitbrengen. Denk hierbij aan het laatste album van Kanye West, The life of pablo, en Rihanna’s album; Anti. Toch gaat het niet zo lekker met het bedrijf. De abonnementen lopen niet storm en afgelopen maand zijn er twee topmannen ontslagen.

Simpele stap

Tidal op Android

Met deze achtergrond in ons hoofd leek het een simpele puzzel wanneer Jay Z in oktober een afspraak had met het bestuur van Samsung. Het zou een simpele stap zijn geweest om de muziekdienst te verkopen aan een bedrijf als Samsung. Apple heeft ook zijn eigen streamingsdienst en de huidige muziek streamingsdienst van Samsung, Milk Music, staat op het punt van omvallen.

Milk Music

Zo’n twee jaar geleden introduceerde Samsung een streamingsdienst die lijkt op die van Pandora. Milk Music is nooit echt groot geworden en experts voorspellen dat het niet meer dan een paar weken zal duren voordat Samsung de dienst uit de lucht haalt.

Ontkenning

Toch ontkent het bedrijf alles. “Het gerucht over een overname van Tidal is niet waar”, zegt de woordvoerder van Samsung. Wat Jay Z dan wel op de Samsung campus deed is niet bekend. Het is mogelijk dat Samsung-gebruikers een gratis Tidal-abonnement krijgen bij aanschaf van een smartphone van het bedrijf. De band tussen Jay Z en de Zuid-Koreaanse fabrikant is erg goed, in het verleden heeft Jay Z al het album magna carta holy grail gratis aan alle Samsung-gebruikers gegeven als publiciteitsstunt.

Bron: Variety

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters