Samsung ontwikkelt nieuwe Orion-processor voor smartphones

Samsung is begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe generatie processor genaamd de Orion. De processor zou tot vijf keer grafisch sterker zijn dan zijn voorganger de Hummingbird en bied ondersteuning voor 1080p HD-content.

Samsung heeft de opvolger aangekondigd van haar Hummingbird-processor voor smartphones. De nieuwe Orion-processor is wederom een grafisch ingestelde processor die vooral multimedia erg goed kan weergeven en decoderen. De huidige generatie Hummingbird-processors die terug te vinden zijn in de Samsung Wave, Galaxy S en de Samsung Galaxy Tab, kenmerkt zich tevens door sterke grafische prestaties ten opzichten van de Qualcomm Snapdragon. De nieuwe Orion-processor zal dit kunstje nog eens dunnetjes gaan herhalen en weet de grafische capaciteiten tot wel vijf keer te verbeteren. De Orion zal daarnaast ondersteuning bieden 1080p video-content en zal dan ook moeiteloos de bestanden kunnen hercoderen op 30fps zodat ze afgespeeld kunnen worden op een smartphone. Ook bied de 1GHz sterke processor ondersteuning voor GPS en kan het een HDMI 1.3a-signaal uitzenden waarmee tot drie schermen aangesloten kunnen worden op een smartphone.

De Orion-processor zal begin 2011 volledig in productie gaan bij Samsung waarna OEM’s de chip kunnen verwerken in hun telefoons. De producent kondigde ook nog een serie geheugen-chips aan voor smartphones die 8GB, 16GB en 32GB groot zijn en vooral erg snel zijn met het uitlezen van gegevens. De chips zijn op 30 nanometer gebakken maar de producent zal eind volgend jaar ook chips op 20 nanometer gaan produceren om zo het energieverbruik nog verder terug te schroeven van de geheugenmodules.

Samsung Orion processor 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters