Samsung ontwikkelt onbreekbare Amoled-touchscreens

Samsung is begonnen met het ontwikkelen van Amoled-schermen op basis van plastic. Hierdoor zijn de schermen maar wat lastig kapot te krijgen omdat ze mee kunnen buigen. De verwachting is dat fabrikanten de nieuwe technologie snel zullen adopteren.

Samsung unbreakable Amoled

Samsung is begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe technologie voor haar Amoled-schermen. De producent is momenteel hofleverancier voor bijna alle telefoonproducenten die Amoled-touchscreens in hun telefoons hebben zitten en er is dan ook een groot te kort aan deze schermen aangezien Samsung niet meer kan voldoen aan de vraag. Groot probleem momenteel is bij touchscreens dat ze relatief gevoelig zijn voor valschade en stootschade als gevolg van onhandig gebruik van telefoon eigenaren. Samsung lijkt hier nu iets op gevonden te hebben met de ontwikkeling van een bijna onverwoestbaar scherm.

Samsung is namelijk van plan om de Amoled-schermen van plastic te gaan maken waardoor ze buigzaam zijn en een stuk beter tegen verschillende soorten schade kunnen zoals vallen en stoten. Uit de onderstaande video is goed het verschil te zien tussen een normaal Amoled-touchscreen en eentje die van plastic gemaakt is. Samsung heeft de achterkant van het scherm geheel vervangen met plastic en daar overheen een laagje thin film transistor, ook wel TFT genoemd, geplaatst die het beeld moet weergeven. Aangezien dit dunne laagje sowieso al buigbaar is door zijn eigen aard kan het scherm prima mee buigen en klappen op vangen. Tot slot heeft Samsung ook een laag polyimide er overheen gegoten in plaats van vinyl waardoor het licht dat vanuit de achterkant van het scherm gegenereerd wordt minder snel kan ontsnappen, ook wel backlight bleeding genoemd.

De plastic schermen zullen binnen twee jaar massaal geproduceerd kunnen worden door de fabrikant. Samsung is momenteel druk bezig om een nieuwe fabriek te bouwen die alleen Amoled-schermen gaat bouwen voor telefoons en tablets om zo aan de vraag te kunnen voldoen. Deze fabriek moet in 2012 klaar zijn, precies rond de tijd dat de nieuwe schermen in productie moeten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters