‘Samsung Z1 met Tizen krijgt opvolger’

Samsung brengt later dit jaar een opvolger uit van de Z1, de smartphone van de fabrikant die op het eigen Tizen-besturingssysteem draait. De Samsung Z1 2016 zou mogelijk een amoledscherm krijgen.

Tizen-interface uitgebreid te zien in Samsung Z-filmpje

Dit beweert het doorgaans betrouwbare SamMobile. Meer mogelijke specificaties van de Samsung Z1 2016 worden nog genoemd. De eerste Z1 werd vorig jaar rond deze tijd uitgebracht, maar het is de vraag of de aankondiging van de opvolger binnenkort er al komt.

Tizen is Samsungs eigen besturingssysteem voor smartphones en wearables. De Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikt Tizen vooral voor low end-smartphones. Deze zijn onder andere in India te koop, maar over het algemeen niet in Europa. Samsung ontwikkelt Tizen omdat het niet te afhankelijk wil zijn van Android en Google.

Toch is het de vraag of Samsung Tizen ooit op een high end-smartphone zal plaatsen. Simpelweg omdat de mogelijkheden met Android groter zijn en omdat het app-aanbod van dit besturingssysteem veel groter is. Dit blijft het grote struikelblok van besturingssystemen met een klein aanbod van apps.

Om ontwikkelaars te lokken heeft Samsung wel al een aantal keren wedstrijden uitgeloofd om apps te ontwikkelen. Hierbij werd met flinke geldsommen gesmeten, maar deze ‘kickstarts’ resulteerden nog niet in een app-aanbod dat zich met Android en iOS kan meten. Samsung zal dus een lange adem nodig moeten hebben om van Tizen een echte concurrent te maken.

Samsung Z1 specificaties

De eerste Samsung Z1 heeft low end-specificaties van Android-smartphones van een aantal jaar terug.. Het scherm is 4 inch groot en heeft een PLS TFT-paneel. De resolutie is 800×480 pixels. In de smartphone zit een Spreatrum-chipset die met twee Cortex A7-kernen 1,2 GHz klokt. De hoeveelheid werkgeheugen bedraag 768 MB en de opslagcapaciteit is 4 GB, al is dat wel uitbreidbaar.

Foto’s maakt de telefoon in 3,15 megapixel en aan de voorkant zit een VGA-cameraatje. De batterij is met 1500 mAh behoorlijk klein, al is het voor ons onbekend of deze het een dag volhoudt. Het is de verwachting dat zijn opvolger betere specificaties krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters