‘Samsung Z1 met Tizen krijgt opvolger’

Samsung brengt later dit jaar een opvolger uit van de Z1, de smartphone van de fabrikant die op het eigen Tizen-besturingssysteem draait. De Samsung Z1 2016 zou mogelijk een amoledscherm krijgen.

Tizen-interface uitgebreid te zien in Samsung Z-filmpje

Dit beweert het doorgaans betrouwbare SamMobile. Meer mogelijke specificaties van de Samsung Z1 2016 worden nog genoemd. De eerste Z1 werd vorig jaar rond deze tijd uitgebracht, maar het is de vraag of de aankondiging van de opvolger binnenkort er al komt.

Tizen is Samsungs eigen besturingssysteem voor smartphones en wearables. De Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikt Tizen vooral voor low end-smartphones. Deze zijn onder andere in India te koop, maar over het algemeen niet in Europa. Samsung ontwikkelt Tizen omdat het niet te afhankelijk wil zijn van Android en Google.

Toch is het de vraag of Samsung Tizen ooit op een high end-smartphone zal plaatsen. Simpelweg omdat de mogelijkheden met Android groter zijn en omdat het app-aanbod van dit besturingssysteem veel groter is. Dit blijft het grote struikelblok van besturingssystemen met een klein aanbod van apps.

Om ontwikkelaars te lokken heeft Samsung wel al een aantal keren wedstrijden uitgeloofd om apps te ontwikkelen. Hierbij werd met flinke geldsommen gesmeten, maar deze ‘kickstarts’ resulteerden nog niet in een app-aanbod dat zich met Android en iOS kan meten. Samsung zal dus een lange adem nodig moeten hebben om van Tizen een echte concurrent te maken.

Samsung Z1 specificaties

De eerste Samsung Z1 heeft low end-specificaties van Android-smartphones van een aantal jaar terug.. Het scherm is 4 inch groot en heeft een PLS TFT-paneel. De resolutie is 800×480 pixels. In de smartphone zit een Spreatrum-chipset die met twee Cortex A7-kernen 1,2 GHz klokt. De hoeveelheid werkgeheugen bedraag 768 MB en de opslagcapaciteit is 4 GB, al is dat wel uitbreidbaar.

Foto’s maakt de telefoon in 3,15 megapixel en aan de voorkant zit een VGA-cameraatje. De batterij is met 1500 mAh behoorlijk klein, al is het voor ons onbekend of deze het een dag volhoudt. Het is de verwachting dat zijn opvolger betere specificaties krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters