Samsung ontwikkelt smartphone met vetpercentagemeter

Samsung ontwikkelt een smartphone die het vetpercentage van de gebruiker kan meten. Dat wordt gedaan met enkele nieuwe sensors op de achterkant van het toestel.

Samsung ontwikkelt smartphone met vetpercentagemeter samsung body fat patent 640x446

De inzet van smartphones en wearables voor fitness en gezondheid heeft al een hoge vlucht genomen, en Samsung wil nu iets nieuws introduceren. Het is echter nog maar een nieuw patent, en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voor we de vetpercentagemeters in een smartphone zien.

Zoals bekend meten smartphones en -watches en fitnessbandjes al de hartslag en de snelheid van de drager. De stap naar het meten van het vetpercentage is niet zo groot. Het vergt de installatie van enkele sensors op de achterkant van een telefoon. Door die met beide handen aan te raken, wordt een klein stroompje door het lichaam van de drager gestuurd. Die meet uit hoeveel procent vet het lichaam bestaat. Het resultaat wordt op het scherm van de telefoon getoond. Tot zover is het weinig nieuws ten opzichte van sommige weegschalen. Die doen precies hetzelfde als je er met twee voeten op gaat staan en zo’n meting laat doen.

De vier sensors die Samsung op de achterkant van een smartphone wil zetten, meten zo het percentage vet waaruit het lichaam bestaat. Dat is belangrijk voor mensen die willen afvallen. Fitnessen zorgt ervoor dat vetmassa vermindert en het aandeel spiermassa stijgt, maar het gewicht neemt daardoor soms juist toe. Een meting van het vetpercentage kan dan uitsluitsel geven of dit komt door die zak chips gisteravond of door alle inspanningen in de sportschool.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  ''Fitnessen zorgt ervoor dat vetmassa wordt omgezet in spiermassa''

  Vetmassa kan je niet omzetten in spiermassa. Vet en spierweefsel zijn twee verschillende soorten weefsel en hebben ook andere functies.Je kan vetmassa verliezen en spiermassa opbouwen, maar niet tegelijk.

 2. Donald K. -

  Het moet ook niet gekker worden! Nog een paar jaar en je kan je bloeddruk, suikerspiegel en op cholesterol meten… Beetje overbodig lijkt mij?! 😂

  1. bartvuijk -

   Nou, als je nagaat hoeveel apparaten de smartphone inmiddels al overbodig heeft gemaakt, kan dat er allemaal ook nog wel bij denk ik. Voor de iPhone heb ik een paar MWC's geleden al een add-on gezien waarmee je de suikerspiegel kunt meten door een bloeddruppeltje te laten analyseren door de telefoon. Nog even en die dingen voorspellen je sterfdatum.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters