Samsung ontwikkelt smartphone met vetpercentagemeter

Samsung ontwikkelt een smartphone die het vetpercentage van de gebruiker kan meten. Dat wordt gedaan met enkele nieuwe sensors op de achterkant van het toestel.

Samsung ontwikkelt smartphone met vetpercentagemeter samsung body fat patent 640x446

De inzet van smartphones en wearables voor fitness en gezondheid heeft al een hoge vlucht genomen, en Samsung wil nu iets nieuws introduceren. Het is echter nog maar een nieuw patent, en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voor we de vetpercentagemeters in een smartphone zien.

Zoals bekend meten smartphones en -watches en fitnessbandjes al de hartslag en de snelheid van de drager. De stap naar het meten van het vetpercentage is niet zo groot. Het vergt de installatie van enkele sensors op de achterkant van een telefoon. Door die met beide handen aan te raken, wordt een klein stroompje door het lichaam van de drager gestuurd. Die meet uit hoeveel procent vet het lichaam bestaat. Het resultaat wordt op het scherm van de telefoon getoond. Tot zover is het weinig nieuws ten opzichte van sommige weegschalen. Die doen precies hetzelfde als je er met twee voeten op gaat staan en zo’n meting laat doen.

De vier sensors die Samsung op de achterkant van een smartphone wil zetten, meten zo het percentage vet waaruit het lichaam bestaat. Dat is belangrijk voor mensen die willen afvallen. Fitnessen zorgt ervoor dat vetmassa vermindert en het aandeel spiermassa stijgt, maar het gewicht neemt daardoor soms juist toe. Een meting van het vetpercentage kan dan uitsluitsel geven of dit komt door die zak chips gisteravond of door alle inspanningen in de sportschool.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  ''Fitnessen zorgt ervoor dat vetmassa wordt omgezet in spiermassa''

  Vetmassa kan je niet omzetten in spiermassa. Vet en spierweefsel zijn twee verschillende soorten weefsel en hebben ook andere functies.Je kan vetmassa verliezen en spiermassa opbouwen, maar niet tegelijk.

 2. Donald K. -

  Het moet ook niet gekker worden! Nog een paar jaar en je kan je bloeddruk, suikerspiegel en op cholesterol meten… Beetje overbodig lijkt mij?! 😂

  1. bartvuijk -

   Nou, als je nagaat hoeveel apparaten de smartphone inmiddels al overbodig heeft gemaakt, kan dat er allemaal ook nog wel bij denk ik. Voor de iPhone heb ik een paar MWC's geleden al een add-on gezien waarmee je de suikerspiegel kunt meten door een bloeddruppeltje te laten analyseren door de telefoon. Nog even en die dingen voorspellen je sterfdatum.

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters