“Samsung ontwikkelt smartwatch die geen telefoon nodig heeft'

Samsung ontwikkelt achter de schermen een nieuwe smartwatch die geen verbinding met een telefoon nodig heeft, melden bronnen van The Wall Street Journal. Deze stand-alone smartwatch kan bijvoorbeeld zelfstandig bellen.

De eerste horlogetelefoon uit 1999 van Samsung

De komende maanden heeft Samsung uitgetrokken voor de ontwikkeling van het slimme horloge. Daarmee kan zelfstandig getelefoneerd worden zonder dat het polssieraad is verbonden met een telefoon. Ook kan het apparaat foto’s nemen, e-mails verzenden en is het voorzien van gps, bluetooth en een hartslagmonitor.

Deze horlogetelefoon is nu onderwerp van bespreking tussen Samsung en een aantal telecombedrijven in Amerika, Zuid-Korea en Europa, meldt de krant. Al in juni of juli zou Samsung de nieuwe smartwatch bekend willen maken. Het apparaat zou lopen op Tizen, het door Samsung zelfontwikkelde besturingssysteem dat is gebaseerd op MeeGo.

De bronnen van WSJ wilden niets vertellen over de werking, bijvoorbeeld of je het horloge voor je mond moet houden om ermee te bellen.

Het is niet de eerste poging van Samsung om met een horlogetelefoon de markt te veroveren. Al in 1999 kwam de Koreaanse fabrikant met de SPH-WP10, maar die werd weer snel van de markt gehaald toen bleek dat er geen klanten voor te vinden waren. Nu de smartwatches ineens zeer populair blijken te zijn, probeert Samsung het opnieuw. Momenteel heeft de fabrikant al diverse ‘wearables’ in de etalage liggen, de Gear, Gear2 en Gear Fit armband.

Dat smartwatches een rage zijn, blijkt uit cijfers van marketingbedrijf IDC, dat verwacht dat het aantal verscheepte slimme horloges dit jaar verdriedubbelt ten opzichte van vorig jaar. Er zouden dit jaar 19 miljoen smartwatches naar de winkels gaan.

Bron: The Wall Street Journal

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters