Samsung maakt oorzaak Galaxy Note 7-debacle bekend

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan wat er is gebeurd met de Samsung Galaxy Note 7. Kort gezegd is dit toestel uit de handel gehaald doordat er relatief veel toestellen vlam gevat zouden hebben. Vannacht maakte het Koreaanse bedrijf de oorzaak hiervan bekend.

Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 had hét vlaggenschip van eind 2016 van Samsung moeten zijn. De reviews waren op het eerste gezicht goed. Ook wij gaven de Note 7 een 5 uit 5 in onze review.  Het toestel was de opvolger van de Note 5. Ze hebben de naam ‘Note 7’ gekozen om dit toestel qua naam in lijn te trekken met de Galaxy S-serie.

Toch ging er iets mis, heel erg mis zelfs. Steeds meer mensen gaven de melding dat de Note 7 zou zijn ontploft of vlam hadden gevat. Hierdoor was Samsung gedwongen alle toestellen terug te halen en te vervangen voor een nieuwe versie. Hierbij zou het probleem van de exploderende accu’s opgelost moeten zijn.

Helaas bleek het tegendeel echter waar; ook bij de tweede lading Note 7’s werden er meldingen gedaan over ontploffende accu’s. Hierna heeft Samsung besloten het vlaggenschip compleet van de markt te halen. Op dit moment zijn 96% van alle Galaxy Note 7’s die zijn verkocht weer teruggestuurd. Vermoedelijk zijn de overige 4% niet meer in gebruik, maar is het een soort verzamelvoorwerp geworden.

Oorzaak

Samsung Galaxy Note 7 debacle oorzaak gevolgDe oorzaak heeft Samsung afgelopen nacht bekend gemaakt. Via een livestream liet het bedrijf weten dat er bij de eerste versie van het toestel simpelweg te weinig ruimte was in de behuizing voor de accu. Hierdoor zou een zogenaamde negatieve elektrode afgekneld worden. Hierdoor zouden de positieve en negatieve elementen te dicht bij elkaar gekomen zijn met kortsluiting als gevolg.

Bij de tweede lading van de Galaxy Note 7 stond er hoge druk op het bedrijf, waardoor het snel moest handelen. Dit is de tweede lading van de toestellen niet ten goede gekomen. Hoewel de accu wel goed was ontworpen volgens Samsung, ging het ergens anders mis; de isolatietape. Deze isolatietape is bij sommige Note 7-toestellen niet te vinden, terwijl hij bij andere was doorbroken. Ook dit zorgde voor kortsluiting, omdat ook hierbij de positieve en negatieve elektroden te dicht bij elkaar kwamen.

Gevolg

Om er zeker van te zijn dat dit niet meer zou gebeuren zal Samsung voortaan extra tests doorlopen met nieuwe toestellen. Dit noemen ze de ‘8-Point Battery Safety Check’, waarbij ze acht verschillende tests zullen doen bij de accu van het toestel. Hierbij zullen ze onder andere een duurzaamheidstest uitvoeren, maar ook een visuele inspectie, een röntgentest en een oplaad- en ontlaadtest. Met onder andere deze vier tests zullen ze niet weer in de problemen komen met exploderende accu’s.

Dit allemaal heeft Samsung in een video samengevat. Deze video kun je hier vinden.

Bron: Press Release

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters