‘Samsung maakt oorzaak Note 7-debacle volgende week bekend’

Na het debacle van de Samsung Galaxy Note 7 is het redelijk stil gebleven rondom de oorzaak. Eerder zei het Koreaanse bedrijf de oorzaak voor het eind van 2016 bekend te willen maken. Dit hebben ze nog niet gedaan. Wel heeft persbureau Reuters een anonieme bron die zegt dat Samsung het volgende week zou willen onthullen. Op 23 januari, om precies te zijn.

Accuproblemen van Note 7

De oorzaak van het probleem met de accu van de Galaxy Note 7 van Samsung is inmiddels bekend. Toch wil het bedrijf nog een weekje wachten met het officieel bekendmaken van de oorzaak. Volgens Reuters zal het Koreaanse bedrijf zowel de oorzaak onthullen als manieren om het te voorkomen bij hun volgende vlaggenschepen, zoals de Galaxy S8.

Op basis van een anonieme bron meldt Reuters ook dat de oorzaak van het vlamvatten of zelfs exploderen van de Galaxy Note 7 niet aan het ontwerp of software zou liggen, maar echt aan de accu zelf. Veel analisten beweerde de oorzaak te weten; te weinig ruimte in de behuizing van de Note 7. Dit blijkt dus vermoedelijk niet het geval. Wat er wél mis is met de accu zelf, meldt de anonieme bron niet.

Galaxy S8

Samsung Galaxy S8
Het vermoedelijkde design

De Samsung Galaxy S8 staat inmiddels om de hoek en zal naar verluidt dezelfde accuproducent krijgen als die van de Note 7. De S8 krijgt volgens de laatste geruchten onder andere een zo goed als randloze voorkant en een sterk verbeterde voorcamera inclusief autofocus. De achterkant van het toestel gaat volgens gelekte foto’s nog enigszins lijken op de vorige toestellen van Samsung; de S7 en Note 7.

Volgens geruchten zal Samsung de Galaxy S8 niet onthullen tijdens het Mobile World Congress eind februari, maar ergens in april. Andere geruchten vertellen juist weer dat Samsung wel alvast een kleine batch van S8-toestellen uit gaat brengen. Verdere details zijn op moment van schrijven nog onbekend. Concurrent LG zal op het MWC de LG G6 aankondigen.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters