Samsung opent eerste eigen winkel in Parijs gericht op mobieltjes

Samsung heeft ervoor gekozen om een eigenlijk winkel te openen in Parijs. Opmerkelijk genoeg in de winkel van top tot teen gericht op telefoons en alle diensten die daaraan vastgeknoopt zijn en ermee samenwerken.

Samsung Mobile Store

De winkel heet volgens Samsung de Samsung Mobile Store en de naam verklapt dan ook gelijk waar het in de winkel om draait; mobieltjes. De winkel is volgens het persbericht gesitueerd in Boulevard Malesherbes en beslaat in totaal 170m2 aan retailruimte. Volgens de fabrikant staat de smartphone in de winkel centraal, maar worden ook producten zoals tablets, camera’s en notebooks in de winkel tentoongesteld. Daarnaast kunnen er ook accessoires via de winkel aangekocht worden en is het de bedoeling dat Samsung-klanten informatie via de medewerkers kunnen vergaren van producten en eveneens ook voor problemen er terecht kunnen.

Samsung wist eerder al aan te kondigen dat het zogenaamd pop-up stores ging introduceren. Dit is echter een concept waarbij er een tijdelijke winkelruimte wordt gecreëerd door de fabrikant in een druk gebied. De winkel in Frankrijk is permanent en het ziet er dan ook naar uit dat Samsung langzaam maar zeker haar retail-strategie aan het ontvouwen is. Concurrent Apple staat erom bekend dat haar eigen winkels grote melkkoeien zijn voor de fabrikant en het Apple in staat stelt om directer contact met haar klanten te verkrijgen.

All About Phones heeft aan Samsung Nederland gevraagd of er ook al plannen zijn voor een dergelijke winkel in ons land aangezien Samsung ook in Nederland veruit de marktleider is op mobieltjes. Een woordvoerster kon dit nog niet bevestigen of ontkennen en zal later met een reactie komen op onze vraag. De winkel in Parijs is sinds 1 december geopend.

Update op 05/12/2012 om 15:40 uur:

De woordvoerster van Samsung heeft aangegeven dat er momenteel geen concrete plannen zijn voor een Nederlandse winkel in navolging van Parijs. Volgens Samsung betekent het dat niet dat er nooit een degelijke winkel in Nederland zal komen, maar voorlopig houdt de fabrikant vast aan haar locale strategie voor een shop-in-shop concept met The Phone House genaamd connected world.

Samsung Mobile Store 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters