Concurrentie voor Samsung: Opvouwbare Oppo smartphone gelekt

Er is een prototype van een opvouwbare smartphone van Oppo opgedoken. Is het de toekomst, of gewoon een gimmick?

Samsung

Nadat de smartphonemarkt een aantal jaar lijkt stil te hebben gestaan zijn veel fabrikanten nu eindelijk weer bezig met vernieuwende concepten. Waar het ene bedrijf zich focust op virtual reality ziet het andere bedrijf juist modulaire smartphones als de toekomst. Kijk maar naar Lenovo en Google, die er allebei van uit gaan dat je binnenkort je eigen smartphone in elkaar zet. Een andere grote vernieuwing waar veel fabrikanten mee bezig zijn maar waar je verrassend weinig over hoort zijn opvouwbare schermen.

Opvouwbare schermen

Zo weten we dat Samsung al enkele jaren bezig is met een opvouwbare smartphone, die je dus gewoon na gebruik dubbel kan vouwen en in je broekzak kunt steken. De eigenaardige phablet is volgens geruchten eindelijk bijna klaar om op de markt gebracht te gaan worden. Volgens een anonieme bron gaat het toestel de Galaxy X heten, met een opvouwbaar scherm met een 4k resolutie. Het is logisch dat Samsung als leider van de industrie als eerste dit soort innovatieve ideeën aanpakt, maar snel groeiende Chinese bedrijven als Xiaomi en Oppo zien ook hun kans schoon.

 Oppo

Oppo

Je kon vorige week al lezen dat het Chinese merk Oppo nu al op de derde plek staat van de grootste smartphone fabrikanten ter wereld, met een groei van maar liefst meer dan 100% ten opzichte van vorig jaar. Het moederbedrijf van OnePlus wil nu ook het westen veroveren met zijn goedkopere smartphones. Gisteren lekte er een foto van een Oppo prototype dat gebogen kan worden, zoals je op de bovenstaande foto kunt zien.

Nut

Zo te zien is het een flinke phablet die je dankzij een soort scharnier op kunt vouwen. Het ontwerp doet een beetje denken aan de DS, de handheld van Nintendo met twee schermen. Verder is er nog niks bekend over de mysterieuze phablet van Oppo. Voor de opkomst van smartphones gebruikte bijna iedereen mobieltjes die je dubbelklapte, maar wat is anno 2016 het nut van een opvouwbare smartphone? Naast het feit dat je zo een groter scherm in je zak kunt steken en dat het scherm beschermd wordt is het lastig om echt grote voordelen te bedenken. Eerdere concepten toonden tablets die je kon omvouwen tot een smartphone, maar daar lijkt op dit moment geen sprake van te zijn. Het is ook maar de vraag of het aan gaat slaan, maar als grote bedrijven zoals Samsung, Microsoft, LG en Oppo er vertrouwen in hebben dan is de kans groot dat het echt toegevoegde waarde biedt.

Bron: Zaeke

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters