Samsung bevestigt: opvouwbare smartphone(s) en Bixby zorgen voor groei in 2018

We hebben de afgelopen vijf jaar talloze geruchten rondom een opvouwbare Samsung smartphone voorbij zien komen. De Koreaanse fabrikant heeft zijn innovatieve schermtechnologie zelfs al tijdens CES aan partners getoond, achter gesloten deuren. Maar wanneer kunnen de opvouwbare smartphone verwachten, ook wel bekend als de Galaxy X?

Groei in 2018 dankzij opvouwbare schermtechnologie

Dit jaar. Dat blijkt uit het financiële rapport dat de fabrikant deze week heeft uitgebracht. Samsung heeft in het vierde kwartaal van 2017 een recordwinst weten te schrijven. Maar hoe kan de fabrikant blijven groeien in 2018? Het rapport is daar duidelijk over: met opvouwbare OLED-panelen en de slimme assistent Bixby.

Samsung opvouwbaar scherm
Een opgedoken patent van Samsung

Samsung zegt zich verder van de concurrentie te gaan onderscheiden met zijn innovatieve schermtechnologie. Daarna zullen andere fabrikanten waarschijnlijk ook smartphones met opvouwbare OLED-panelen willen uitbrengen. Bij wie moeten ze dan terecht? Precies, Samsung.

Samsung legt focus op Bixby

Het bedrijf bevestigt ook zijn focus voor 2018 op kunstmatige intelligentie. Eerder bleek al uit gelekte informatie dat de Galaxy S9 het vooral van zijn slimme software moet hebben. In het financiële rapport staat beschreven dat Samsung in 2018 nieuwe markten aan gaat boren, rondom kunstmatige intelligentie en slimme apparaten. Een uitbreiding van zijn Bixby-technologie moet daarvoor gaan zorgen.

Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal van 2017 dus een recordwinst. Dat kwam vooral door het verkopen van OLED-panelen aan Apple en het produceren van chips.

Het is een logische stap voor de techgigant, ware het niet dat Bixby op dit moment nou niet bepaald de beste reputatie heeft. Apple’s Siri wordt vaak uitgelachen, al helemaal ten opzichte van Google Assistant en Amazon’s Alexa. Bixby doet het echter niet veel beter. Zonde van de potentie, gezien de Galaxy Note 8 en Galaxy S8 zelfs een toegewijde Bixby-knop hebben. Die kun je nu uitzetten, maar dan is het dus een nutteloze knop.

Bixby-knop

Maar goed, terug naar 2018. Hopelijk heeft Samsung grootse plannen voor zijn slimme assistent. Het is immers nog niet te laat. Het Koreaanse bedrijf zal ook wel moeten, wil het met de concurrentie mee komen.

Recordwinst dankzij chips

Samsung gaf vorig jaar al aan dat het in 2018 een opvouwbaar toestel wil lanceren, mits het bepaalde obstakels kan overkomen. Nu het bedrijf de technologie zelf als een belangrijke basis voor verdere groei in 2018 aanwijst, is het duidelijker dan ooit dat een onthulling steeds dichterbij komt.

Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal van 2017 dus een recordwinst. Dat kwam vooral door het verkopen van OLED-panelen aan Apple en het produceren van chips. Sinds kort is het bedrijf de grootste chipmaker ter wereld. De resultaten van Samsung’s mobiele divisie zijn echter lichtelijk teruggelopen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat komt vooral door marketingkosten.

Dat hoopt de fabrikant nu te compenseren met de lancering van de Samsung Galaxy S9. Ook zal de verkoop van grotere televisies naar verwachting toenemen, vooral dankzij de Olympische Winterspelen. Daarnaast hoopt de techgigant zijn commerciële netwerkoplossingen voor 5G uit te breiden in Korea, Amerika en Japan. Hier kun je alvast checken wat je van de Samsung Galaxy S9 kunt verwachten. Het toestel wordt op 25 februari onthuld.

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters