Samsung patenteert buigbare smartphone met kunstmatige spier

Samsung heeft enkele nieuwe technieken voor opvouwbare smartphones gepatenteerd, waaronder een kunstmatige spier die je scherm automatisch kan laten opvouwen.

Project Valley

De Samsung Galaxy Note 7 wordt naar verwachting het eerste vlaggenschip van een groot merk dat enkel met een gebogen scherm verkrijgbaar is. Toch is dat slechts de eerste stap voor Samsung als het om gebogen schermen gaat. Dankzij eerdere geruchten weten we al dat Samsung met een buigbare X smartphone bezig is, met de codenaam “Project Valley”. Het Koreaanse bedrijf werkt al jaren aan de nieuwe technologie en smartphone, maar volgens Bloomberg zal Samsung begin volgend jaar dan eindelijk de revolutionaire smartphone gaan onthullen.

Twee modellen

Er zouden twee modellen in ontwikkeling zijn. Het eerste model kun je dubbelklappen, vergelijkbaar met een oud klaptelefoontje die tien jaar geleden zeer populair waren. Het tweede model heeft een scherm aan twee kanten en kan van een 8-inch tablet naar een 5-inch smartphone omgevouwen worden. Je zult de smartphone zelf moeten omvouwen, maar Samsung heeft nu een nieuwe techniek gepatenteerd waarmee dat ook automatisch kan gebeuren.

Kunstmatige spier

Kunstmatige spier

Het Koreaanse bedrijf heeft een kunstmatige spier gepatenteerd, die uit kleine en verbonden plaatjes bestaat die kunnen krimpen wanneer er spanning op komt te staan. Dan vouwt de tablet dus dubbel, en als de spanning er af gaat dan klapt de smartphone weer open. Een ander patent beschrijft een scenario waar in een smartphone verschillende scharnieren heeft. De software kan vervolgens aan de gebruiker vragen welk deel ze willen opvouwen, waarna de kunstmatige spier de actie uitvoert. Zo kun je bijvoorbeeld de smartphone plat op je nachtkastje leggen en het bovenste deel omhoog vouwen om je wekker te zien.

Kunstmatige spier

Kunstmatige spier

MWC

Hoe Samsung deze technieken wil gaan implementeren en wat precies de toepassingen zijn is nog onduidelijk. We gaan ongetwijfeld meer horen over de plannen van het bedrijf tijdens het Mobile World Congress van 2017, wanneer Samsung de eerste opvouwbare smartphones/tablets zal gaan onthullen.

Bron: PatentlyApple

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters