Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op

Samsung’s opvouwbare smartphone komt steeds dichterbij. Na een aankondiging van de Koreaanse fabrikant twee weken terug, heeft het toestel nu verschillende instanties bezocht.

Samsung komt met opvouwbare smartphone

Samsung werkt al jaren aan een opvouwbare smartphone. Als koploper op het gebied van schermtechnologie is dat ook nodig. Samsung levert bijvoorbeeld onder andere schermen aan Apple. Door voorop te blijven lopen moet de concurrentie wel bij de Koreaanse techgigant aankloppen om het nieuwste van het nieuwste te krijgen.

De Koreaanse fabrikant demonstreerde in 2013 al een prototype. Sindsdien is er natuurlijk een hoop veranderd in de industrie. Toch lijkt Samsung na jaren aan geruchten er eindelijk klaar voor te zijn om zijn opvouwbare vlaggenschip te lanceren. We werden op de dag van de lancering van de iPhone X allemaal verrast door een aankondiging van Samsung.

Samsung Galaxy opvouwbare smartphone

Het bedrijf liet weten dat het als alles mee zit volgend jaar een opvouwbare smartphone gaat lanceren. 2018 dus. Er zijn nog een aantal obstakels die overwonnen moeten worden, aldus Samsung president Koh Dong-jin, maar naar verwachting kunnen consumenten er volgend jaar mee aan de slag.

De timing was eigenlijk haast jammer. Samsung is qua innovatie op het gebied van smartphones absoluut de koploper. Apple waggelt er gedateerd achteraan. Toch werd de aankondiging van Samsung overschaduwd door Apple. Op elke andere dag had zo’n drastische zet veel meer aandacht gekregen.

Naar verluidt gaat het ook niet om een experimenteel model. Sterker nog, men wijst er zelfs op dat de volgende Galaxy Note-lijn opvouwbaar wordt. Dat is wel een erg gewaagde sprong, waarmee Samsung zijn voorsprong zowel kan verpesten als versterken.

Certificatie in Zuid-Korea

We hebben in ieder geval goed nieuws over het model. Het lijkt er namelijk sterk op dat het opvouwbare vlaggenschip in Zuid-Kora is gecertificeerd. The National Radio Agency certificeert daar alle smartphones, voor ze op de markt gebracht kunnen worden. Het gaat dit keer om het modelnummer SM-G888No. Dat is hetzelfde toestel dat in juli al zijn Bluetooth-certificatie ontving.

Samsung Galaxy Note 9
De Samsung Galaxy Note 8

Komt het opvouwbare toestel dan toch eerder dan we dachten? Die kans is aanwezig. Wellicht brengt Samsung begin 2018 een beperkte oplage uit, en knalt het later volgend jaar pas echt met een volledig opvouwbaar vlaggenschip. Er zit maar een ding op: afwachten.

Bron: LetsGoDigital

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Demy de Boer -

  Dit zou een absolute game-changer zijn en DE innovatie die de smartphone industrie nieuwe leven in kan blazen.

  Smartphone the next level.

  Zie hier een 3D render van hoe de Note 9 er uit zo kunnen zien (weliswaar met dubbele camera). Als dit ‘m zou worden slaat Samsung een enorm gat met de concurrentie. Apple fans zullen hun iphones blijven kopen ook al maakt Apple ze van karton en kosten ze 10,000 euro.

  https://www.youtube.com/watch?v=2v1lQcbeqw8

 2. hansz -

  Eerst maar zien wat het is en wat opvouwbaar precies is bij Samsung. Zie er niet direct de voordelen van in want als je iets opvouwt wordt het ook dikker.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters