Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op

Samsung’s opvouwbare smartphone komt steeds dichterbij. Na een aankondiging van de Koreaanse fabrikant twee weken terug, heeft het toestel nu verschillende instanties bezocht.

Samsung komt met opvouwbare smartphone

Samsung werkt al jaren aan een opvouwbare smartphone. Als koploper op het gebied van schermtechnologie is dat ook nodig. Samsung levert bijvoorbeeld onder andere schermen aan Apple. Door voorop te blijven lopen moet de concurrentie wel bij de Koreaanse techgigant aankloppen om het nieuwste van het nieuwste te krijgen.

De Koreaanse fabrikant demonstreerde in 2013 al een prototype. Sindsdien is er natuurlijk een hoop veranderd in de industrie. Toch lijkt Samsung na jaren aan geruchten er eindelijk klaar voor te zijn om zijn opvouwbare vlaggenschip te lanceren. We werden op de dag van de lancering van de iPhone X allemaal verrast door een aankondiging van Samsung.

Samsung Galaxy opvouwbare smartphone

Het bedrijf liet weten dat het als alles mee zit volgend jaar een opvouwbare smartphone gaat lanceren. 2018 dus. Er zijn nog een aantal obstakels die overwonnen moeten worden, aldus Samsung president Koh Dong-jin, maar naar verwachting kunnen consumenten er volgend jaar mee aan de slag.

De timing was eigenlijk haast jammer. Samsung is qua innovatie op het gebied van smartphones absoluut de koploper. Apple waggelt er gedateerd achteraan. Toch werd de aankondiging van Samsung overschaduwd door Apple. Op elke andere dag had zo’n drastische zet veel meer aandacht gekregen.

Naar verluidt gaat het ook niet om een experimenteel model. Sterker nog, men wijst er zelfs op dat de volgende Galaxy Note-lijn opvouwbaar wordt. Dat is wel een erg gewaagde sprong, waarmee Samsung zijn voorsprong zowel kan verpesten als versterken.

Certificatie in Zuid-Korea

We hebben in ieder geval goed nieuws over het model. Het lijkt er namelijk sterk op dat het opvouwbare vlaggenschip in Zuid-Kora is gecertificeerd. The National Radio Agency certificeert daar alle smartphones, voor ze op de markt gebracht kunnen worden. Het gaat dit keer om het modelnummer SM-G888No. Dat is hetzelfde toestel dat in juli al zijn Bluetooth-certificatie ontving.

Samsung Galaxy Note 9
De Samsung Galaxy Note 8

Komt het opvouwbare toestel dan toch eerder dan we dachten? Die kans is aanwezig. Wellicht brengt Samsung begin 2018 een beperkte oplage uit, en knalt het later volgend jaar pas echt met een volledig opvouwbaar vlaggenschip. Er zit maar een ding op: afwachten.

Bron: LetsGoDigital

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters