We hebben slecht nieuws over de opvouwbare smartphone van Samsung

Na jaren aan geruchten kwam Samsung vorig jaar met goed nieuws: de Samsung Galaxy Note X stond voor 2018 op de planning. De afgelopen vijf jaar lekten er documenten, demo’s en renders van de mysterieuze opvouwbare smartphone. De schermtechnologie werd zelfs al middels een prototype aan partners gedemonstreerd. Een lancering bleef echter uit: de technologie was nog niet klaar voor massaproductie.

Samsung Galaxy X: opvouwbare smartphone is uitgesteld

2018 is nu van start gegaan, dus het is tijd om uit te gaan kijken naar de Samsung Galaxy X, het opvouwbare toestel. Toch? Nee, helaas niet. DJ Koh, president van Samsung’s mobiele divisie, waarschuwde zelf al vorig jaar: 2018 is het doel, maar enkel wanneer huidige obstakels overwonnen kunnen worden. We moesten ze er niet op vastpinnen.

Waarom deed de Koreaanse techgigant dan ├╝berhaupt de aankondiging? De reden was duidelijk: om de schijnwerpers van Apple’s iPhone X te halen. Het is maar de vraag of Samsung daarin is geslaagd. Bovendien komt er nu het slechte nieuws: het bedrijf gaat niet in zijn plannen slagen. De opvouwbare Samsung Galaxy smartphone is officieel uitgesteld naar 2019.

opvouwbaar samsung

Dat heeft DJ Koh bevestigd tijdens CES 2018, de grootste techbeurs ter wereld. Hier kun je alle onthulde gadgets checken. Ook de Koreaanse techgigant was dus van de partij. Op het gebied van smartphones had het bedrijf helaas dus slecht nieuws. Ach, we hebben liever een topproduct, dan een gehaast experiment. We hebben immers al zo lang gewacht. Het is echter alleen zonde dat het bedrijf ├╝berhaupt vorig jaar die aankondiging heeft gedaan.

UX vormt obstakel

Maar wat is de obstakel die niet overwonnen is? Volgens de president van Samsung ligt dat vooral aan de gebruikservaring, de UX. Doordat het toestel opgevouwen kan worden, verandert de manier waarop de consument zijn toestel gebruikt totaal. Nieuwe mogelijkheden kunnen worden benut. Naar verluidt kregen de ingenieurs en programmeurs van Samsung dat niet op tijd voor elkaar.

Koh bevestigt dat het bedrijf actief aan een oplossing werkt, zodat het toestel alsnog binnen 2019 een commercieel succes kan worden. Is er dan ook nog goed nieuws? Ja, gelukkig wel. Het bedrijf heeft ook bevestigd wanneer de Samsung Galaxy S9 wordt onthuld.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters