Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen?

Er circuleren nu al behoorlijk lang berichten over de zogenaamde opvouwbare smartphone van Samsung. Soms zou je denken dat de smartphonemaker uiteindelijk maar is begonnen met het ontwerpen van de opvouwbare Galaxy X, omdat hij zelf begon te geloven in de eeuwenoude geruchten. In ieder geval lijkt het toestel eraan te komen en het zou nog alle kanten op kunnen gaan.

Uiteenlopende patenten Galaxy X

Hoe het toestel er precies uit zal gaan zien weten we niet. Er zijn wel verschillende patenten opgedoken met schetsen. Sommige schetsen zouden met open armen worden ontvangen, terwijl andere gewoonweg een slecht excuus zijn om iets opvouwbaar te noemen. Gezien Samsung zo gespecialiseerd is in displays, verwacht de wereld uiteraard dat het toestel daadwerkelijk opgevouwen kan worden, inclusief display. Er is anders geen reden om zoveel ophef te maken over een vernieuwde klaptelefoon met scharnieren. Hoewel Samsung’s high-end klaptelefoon met Bixby knop er toch wel mag wezen.

opvouwbare smartphone

Geen siamees tweeling-toestel

Op sommige schetsen is helaas wel zo’n horror scharnier-verhaal te zien. Via Let’s Go Digital zijn schetsen opgedoken, waarbij het lijkt alsof twee toestellen in aan de zijkanten zijn verbonden met een verbindend flapje. Dit kan duidelijk niet de spraakmakende Galaxy X zijn, aangezien het display toch echt minimaal moet doorlopen van links naar rechts. Als Samsung volgend jaar met zo’n design aankomt, zou het misschien nog erger kunnen worden dan de Note 7 taferelen.

Samsung opvouwbare smartphone

Echte opvouwbare smartphone

Er zijn echter ook andere schetsen opgedoken, waar we juist weer heel happy van worden. Hierop is een toestel te zien met een extreem flexibel display, welke inderdaad gewoon letterlijk opgevouwen kan worden. Zo’n toestel zou indrukwekkend zijn en we hopen dat Samsung deze kant op gaat met de Galaxy X. Het zou de smartphonemaker zeker meteen in de spotlight zetten, aangezien zo’n toestel nog niet op de markt is.

Samsung Galaxy X

Niet alleen display moet opvouwbaar zijn

Uiteraard is het lastig om een echt opvouwbare smartphone te ontwikkelen. Niet alleen het display moet flexibel zijn, maar alle componenten in de buurt van de vouw natuurlijk ook. We hebben er echter alle vertrouwen in dat Samsung daar best uit kan komen, het is misschien alleen geen goed idee om de batterij ook opvouwbaar te maken.

Via: LetsGoDigital

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters