Samsung toont 7.3-inch opvouwbare smartphone achter gesloten deuren

Vorig jaar kondigde Samsung per verrassing aan dat zijn langverwachte opvouwbare smartphone in 2018 uit zou gaan komen. Mits de laatste obstakels overwonnen konden worden. Het bedrijf deed de onthulling op de avond dat de iPhone X werd onthuld. Lekker de spotlight stelen dus. 

Samsung toont opvouwbare smartphone

Plottwist: de obstakels zijn niet allemaal overwonnen. Samsung bevestigde deze week dat de opvouwbare Galaxy smartphone naar begin 2019 is uitgesteld. Niet vanwege de cutting-edge technologie of hardware, maar vanwege de software. De gebruiksinterface moet immers flexibel met het opvouwbare scherm mee transformeren.

Dat is volgens de Koreaanse techgigant niet op tijd gelukt. Het bedrijf maakt niet zijn eigen besturingssysteem. In plaats daarvan bouwt Samsung zijn eigen skin bovenop Android, het mobiele besturingssysteem van Google. In dit geval is dat een flinke beperking. Bovendien maakt Google zelf ook smartphones, waardoor het tricky wordt om je plannen geheim te houden. Hetzelfde geldt voor de samenwerking tussen Samsung en Apple voor de panelen van de iPhone X.

Opvouwbare Samsung smartphone

Maar goed, nog even geduld hebben dus. Maar de hardware kan al gedemonstreerd worden, en dat heeft Samsung afgelopen week dus al gedaan. Het toestel werd achter gesloten deuren getoond aan partners. Dat heeft de fabrikant eerdere jaren ook al gedaan met de schermtechnologie, maar insiders bevestigen dat de smartphone dit keer echt bijna af is. Dat mag ook wel, gezien de massaproductie al in november van start zal gaan.

Opvouwbare Samsung smartphone

Inklapbaar toestel komt begin 2019 op de markt

Samsung toonde naar verluidt zowel inklapbare en uitklapbare prototypes. Het inklapbare model wordt hoogstwaarschijnlijk op de markt gebracht. Het uitvouwbare model wordt bewaard voor een latere generatie, zo verwacht men. Die technologie is een stuk kwetsbaarder. Geen idee hoe je inklapbare smartphones voor je moet zien? Maak je geen zorgen, want het bovenstaande patent van Samsung laat zien hoe een inklapbare telefoon uit kan pakken.

Maar hoe groot wordt het toestel? Wanneer je het scherm uitvouwt, komt het neer op een 7.3-inch scherm. Echt een tablet dus. Ideaal wanneer je video’s wilt kijken, terwijl je de rest van de dag een opgevouwen kleiner toestel kunt gebruiken. Althans, zo stellen we het ons voor.

Begin volgend jaar gaan we ontdekken wat Samsung echt op de markt gaat brengen. Hoe dan ook zal het een premium, experimenteel model gaan worden. Verwacht dus geen zacht prijskaartje. Kan de Koreaanse fabrikant na meer dan vijf jaar aan geruchten en speculatie echt gaan imponeren? Check ook de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters