‘Samsung komt volgend jaar met opvouwbare phablet’

Samsung komt volgend jaar met een opvouwbare smartphone, waarmee het bedrijf de innovatie terug in de markt hoopt te brengen. Het zou om een 7-inch tablet gaan die je om kunt vouwen tot een 5-inch smartphone.

De innovatie is zoek

Naast enkele pogingen om echt iets nieuws te doen in de smartphone markt, zoals LG met haar modulaire LG G5, kunnen we wel stellen dat de innovatie al een aantal jaar zoek is. Op de meeste gebieden zijn smartphones tegenwoordig al zo capabel dat extra upgrades niet echt nodig lijken te zijn, en je zag het verschil tussen smartphones zich het afgelopen jaar dan ook eerder manifesteren in prijzen dan in specificaties.

Zo zou Samsung's smartphone er uit kunnen zien
Samsung’s prototype

Samsung

Volgens verschillende bronnen is dat echter maar een fase, en zal Samsung volgend jaar die nodige innovatie terugbrengen met een opvouwbare smartphone. Vorig jaar vertelde een medewerker van Samsung al dat er een opvouwbare smartphone in 2016 uit zal komen, maar de lancering is kennelijk een jaar opgeschoven. Het zou om een tablet gaan met een 7-inch OLED scherm dat je kunt opvouwen, waardoor je een 5-inch telefoon krijgt.

Opvouwbaar scherm

De smartphone wordt geopend als een portemonnee, zoals je op de afbeelding rechts van dit artikel kunt zien. Volgens bronnen binnen de industrie is Samsung al drie jaar bezig met het opvouwbare toestel, en hoopt het weer een marktleider te worden als het om innovatie gaat. Het bedrijf toonde zelfs al een prototype aan een select publiek tijdens de CES van 2014.

Massaproductie

Afgelopen januari zei Samsung’s Lee Chang-hoon dat de massaproductie van opvouwbare OLED schermen binnenkort kan beginnen: “De ontwikkeling van opvouwbare OLED schermen gaat geheel volgens plan. We willen binnenkort beginnen met de massaproductie door nu al te overleggen met onze partners.” Bij binnenkort moet je echter denken aan het einde van dit jaar, want volgens een anonieme bron hebben de partners het zo druk met de productie van Samsung’s Galaxy S7 en S7 Edge dat er niet genoeg capaciteit is op dit moment.

Bron: ETNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters