Samsung overtreft eigen doelstelling

Samsung heeft zijn eigen doelstelling overtroffen voor de verkoop van gsm’s. De producent zag vooral een groei in touchscreentelefoons en wist meer dan 40 miljoen stuks van deze hebbedingetjes weg te zetten dit jaar.

Samsung heeft dit jaar meer telefoons verkocht dan het eerder verwacht had. Tot en met november heeft de producent zijn marktaandeel weten uit te breiden tot boven de 20 procent wereldwijd en dat is de eerste keer dat het marktaandeel van Samsung boven deze twee tientallen uitkomt. De producent doet het vooral goed in de touchscreenmarkt aangezien de producent vier keer zo veel telefoons heeft verkocht als het jaar ervoor. In 2008 wist de producent wereldwijd ongeveer 10 miljoen touchscreentelefoons te verkopen en dit jaar is dat aantal al gestegen tot 40 miljoen stuks wereldwijd. Samsung is dan ook marktleider in dit segment echter waarschuwt de producent dat dit niet per se te goede komt van de marge. Op de Samsung Star en Corby maakt de producent minder marge dan op telefoons als de Omnia 2.

Samsung heeft daarnaast ook meer last van de concurrenten zoals LG en Apple die in dit segment steeds sterker opkomen. Samsung overtreft toch zijn eigen forecast en analisten waren zeer tevreden over deze nieuwe feiten waardoor het aandeel vijf procent de lucht in schoot in Azië.

Samsung sales 

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters