Samsung overtreft eigen doelstelling

Samsung heeft zijn eigen doelstelling overtroffen voor de verkoop van gsm’s. De producent zag vooral een groei in touchscreentelefoons en wist meer dan 40 miljoen stuks van deze hebbedingetjes weg te zetten dit jaar.

Samsung heeft dit jaar meer telefoons verkocht dan het eerder verwacht had. Tot en met november heeft de producent zijn marktaandeel weten uit te breiden tot boven de 20 procent wereldwijd en dat is de eerste keer dat het marktaandeel van Samsung boven deze twee tientallen uitkomt. De producent doet het vooral goed in de touchscreenmarkt aangezien de producent vier keer zo veel telefoons heeft verkocht als het jaar ervoor. In 2008 wist de producent wereldwijd ongeveer 10 miljoen touchscreentelefoons te verkopen en dit jaar is dat aantal al gestegen tot 40 miljoen stuks wereldwijd. Samsung is dan ook marktleider in dit segment echter waarschuwt de producent dat dit niet per se te goede komt van de marge. Op de Samsung Star en Corby maakt de producent minder marge dan op telefoons als de Omnia 2.

Samsung heeft daarnaast ook meer last van de concurrenten zoals LG en Apple die in dit segment steeds sterker opkomen. Samsung overtreft toch zijn eigen forecast en analisten waren zeer tevreden over deze nieuwe feiten waardoor het aandeel vijf procent de lucht in schoot in Azië.

Samsung sales 

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters