Samsung overweegt alsnog om de Galaxy S en Galaxy Tab te updaten naar Android 4.0

Fabrikant Samsung gaat alsnog onderzoeken of het mogelijk is om Android 4.0 naar de Galaxy Tab en de Galaxy S te brengen. De fabrikant heeft zijn eerdere uitspraak ingetrokken dat dit niet gaat gebeuren, nadat er commotie was ontstaan onder consumenten en media.

Samsung wist eerder deze maand te melden dat de eerste Galaxy S-smartphone en de eerste tablet, de Galaxy Tab, geen Android 4.0 zullen krijgen. Beide apparaten zouden niet over genoeg geheugenruimte beschikken om zowel het OS te dragen als de TouchWiz-interface van de fabrikant zelf. Als gevolg hiervan had Samsung besloten om het nieuwe OS niet naar deze apparaten te brengen.

Zoals mocht worden verwacht is er veel commotie ontstaan omtrent deze beslissing en is Samsung geschrokken van de reacties. De fabrikant meldt nu dan ook dat wordt overwogen om alsnog Android 4.0 naar beide apparaten te brengen. De fabrikant voert momenteel intern de discussie om alsnog de update uit te brengen. De fabrikant laat wel weten dat het dan ook om een afgeslankte variant zal gaan, waarschijnlijk zonder de volledige TouchWiz-functionaliteit.

Eerder had fabrikant HTC hetzelfde probleem met de HTC Desire en de update naar Android 2.3. De fabrikant had te weinig romgeheugen voor de software en zijn eigen Sense-interface, maar besloot later om een aantal functies van Sense eruit te slopen om zo alsnog de update te kunnen uitgeven nadat consumenten eveneens in opstand waren gekomen. Ook Sony Ericsson heeft in het jaar 2010 veel te verduren gehad nadat het de Xperia X10 maar moeizaam wist te updaten met de laatste Android variant.

Samsung Galaxy S 

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. kootje -

    Sloeg ook nergens op van samsung.. kreeg als galaxy S gebruiker een, uit het oog, uit het hart, gevoel. Bedoel er zit nog een hele hoop ruimte tussen 2.3 en 4.0 versie. En het zag er nie uit dat die ruimte gevult ging worden. gelukkig dat er nu iig naar gekeken gaat worden.. voel ik me enigzins nog een beetje gewardeerd door samsung.

    1. gwystyl2 -

      Die ruimte zit er eigenlijk niet. Android 3.x is namelijk voor tablets; de laatste 2.x versie is 2.3.6, en die is er gewoon voor de Galaxy S. Ik zou het niet heel raar vinden als Samsung het daarbij zou laten, maar ICS met minder bloatware (TouchWiz en de bijbehorende hubs) klinkt als een prima optie. Die mogen ze ook zo uitbrengen voor mijn SGS2, al kan die al die meuk makkelijk tegelijk draaien.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters