Samsung overweegt alsnog om de Galaxy S en Galaxy Tab te updaten naar Android 4.0

Fabrikant Samsung gaat alsnog onderzoeken of het mogelijk is om Android 4.0 naar de Galaxy Tab en de Galaxy S te brengen. De fabrikant heeft zijn eerdere uitspraak ingetrokken dat dit niet gaat gebeuren, nadat er commotie was ontstaan onder consumenten en media.

Samsung wist eerder deze maand te melden dat de eerste Galaxy S-smartphone en de eerste tablet, de Galaxy Tab, geen Android 4.0 zullen krijgen. Beide apparaten zouden niet over genoeg geheugenruimte beschikken om zowel het OS te dragen als de TouchWiz-interface van de fabrikant zelf. Als gevolg hiervan had Samsung besloten om het nieuwe OS niet naar deze apparaten te brengen.

Zoals mocht worden verwacht is er veel commotie ontstaan omtrent deze beslissing en is Samsung geschrokken van de reacties. De fabrikant meldt nu dan ook dat wordt overwogen om alsnog Android 4.0 naar beide apparaten te brengen. De fabrikant voert momenteel intern de discussie om alsnog de update uit te brengen. De fabrikant laat wel weten dat het dan ook om een afgeslankte variant zal gaan, waarschijnlijk zonder de volledige TouchWiz-functionaliteit.

Eerder had fabrikant HTC hetzelfde probleem met de HTC Desire en de update naar Android 2.3. De fabrikant had te weinig romgeheugen voor de software en zijn eigen Sense-interface, maar besloot later om een aantal functies van Sense eruit te slopen om zo alsnog de update te kunnen uitgeven nadat consumenten eveneens in opstand waren gekomen. Ook Sony Ericsson heeft in het jaar 2010 veel te verduren gehad nadat het de Xperia X10 maar moeizaam wist te updaten met de laatste Android variant.

Samsung Galaxy S 

Bron: Pocketnow

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters