'Samsung overweegt goedkoper PLS-scherm voor Galaxy S5'

Fabrikant Samsung overweegt om het aanstaande Galaxy S5-vlaggenschip te voorzien van een goedkoper Super PLS-scherm in plaats van de Super AMOLED-schermen die ze nu in haar high-end toestellen implementeert. De goedkopere displays zouden de productiekosten met 20 procent naar beneden moeten drukken.

De geruchten zijn afkomstig van het Koreaanse ETNews dat zich zoals gebruikelijk baseert op bronnen bekend met het productieproces van de telefoons. De Koreanen schrijven dat Samsung zowel voor de onaangekondigde Galaxy S5 als voor de Galaxy Note 4 PLS-schermen wil gaan gebruiken. Met name de Note 4 is een interessante toevoeging, deze telefoons wordt pas in september 2014 verwacht.

De Koreaanse fabrikant gebruikt momenteel al PLS-schermen in de Note 10.1 en de Nexus 10. Voor apparaten met grotere afmetingen gebruikt Samsung PLS-schermen om de kosten te drukken, een Super AMOLED scherm van 10-inch zou snel te duur worden. Super PLS is een verbeterde variant van de IPS-technologie die volgens Samsung in een betere kijkhoek, betere lichtopbrengst en goedkoper productieproces faciliteert dan reguliere IPS-schermen. Toch komt het contrast en het kleurbereik van PLS-panelen niet in de buurt van dat van Super AMOLED schermen, zoals bijvoorbeeld dat van de Galaxy Note 3.

Bron: SamMobile

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters