'Samsung overweegt goedkoper PLS-scherm voor Galaxy S5'

Fabrikant Samsung overweegt om het aanstaande Galaxy S5-vlaggenschip te voorzien van een goedkoper Super PLS-scherm in plaats van de Super AMOLED-schermen die ze nu in haar high-end toestellen implementeert. De goedkopere displays zouden de productiekosten met 20 procent naar beneden moeten drukken.

De geruchten zijn afkomstig van het Koreaanse ETNews dat zich zoals gebruikelijk baseert op bronnen bekend met het productieproces van de telefoons. De Koreanen schrijven dat Samsung zowel voor de onaangekondigde Galaxy S5 als voor de Galaxy Note 4 PLS-schermen wil gaan gebruiken. Met name de Note 4 is een interessante toevoeging, deze telefoons wordt pas in september 2014 verwacht.

De Koreaanse fabrikant gebruikt momenteel al PLS-schermen in de Note 10.1 en de Nexus 10. Voor apparaten met grotere afmetingen gebruikt Samsung PLS-schermen om de kosten te drukken, een Super AMOLED scherm van 10-inch zou snel te duur worden. Super PLS is een verbeterde variant van de IPS-technologie die volgens Samsung in een betere kijkhoek, betere lichtopbrengst en goedkoper productieproces faciliteert dan reguliere IPS-schermen. Toch komt het contrast en het kleurbereik van PLS-panelen niet in de buurt van dat van Super AMOLED schermen, zoals bijvoorbeeld dat van de Galaxy Note 3.

Bron: SamMobile

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters