'Samsung overweegt goedkoper PLS-scherm voor Galaxy S5'

Fabrikant Samsung overweegt om het aanstaande Galaxy S5-vlaggenschip te voorzien van een goedkoper Super PLS-scherm in plaats van de Super AMOLED-schermen die ze nu in haar high-end toestellen implementeert. De goedkopere displays zouden de productiekosten met 20 procent naar beneden moeten drukken.

De geruchten zijn afkomstig van het Koreaanse ETNews dat zich zoals gebruikelijk baseert op bronnen bekend met het productieproces van de telefoons. De Koreanen schrijven dat Samsung zowel voor de onaangekondigde Galaxy S5 als voor de Galaxy Note 4 PLS-schermen wil gaan gebruiken. Met name de Note 4 is een interessante toevoeging, deze telefoons wordt pas in september 2014 verwacht.

De Koreaanse fabrikant gebruikt momenteel al PLS-schermen in de Note 10.1 en de Nexus 10. Voor apparaten met grotere afmetingen gebruikt Samsung PLS-schermen om de kosten te drukken, een Super AMOLED scherm van 10-inch zou snel te duur worden. Super PLS is een verbeterde variant van de IPS-technologie die volgens Samsung in een betere kijkhoek, betere lichtopbrengst en goedkoper productieproces faciliteert dan reguliere IPS-schermen. Toch komt het contrast en het kleurbereik van PLS-panelen niet in de buurt van dat van Super AMOLED schermen, zoals bijvoorbeeld dat van de Galaxy Note 3.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Timboektoe -

  Ik vind het helemaal geen slechte zet.
  Het wit is witter en je hebt geen last van "inbranding" op je scherm.
  Degene die dat niet geloven moeten eens naar de MM gaan en de lumia/galaxy toestellen bekijken. Het inbranden zie je na een week voluit helderheid al.
  Ben er wel mee eens dat het contrast een stuk mooier is.

 2. Bas_vhn -

  Ik ken dit schermtype niet, maar IPS schermen ken ik wel. Dit klinkt slechter dan het is. Ik vind IPS schermen namelijk qua kleuren veel realistischer dan AMOLED schermen. AMOLED springt wel van het scherm af, maar het heeft niks met kleurechtheid te maken.

  1. Quasimodo -

   Kleurechtheid is leuk voor als je een fotograaf bent of graphisch artiest maar verder boeit het weinig. Mensen praten elkaar na als papagaaien en zoeken argumenten om de veruit superieure Amoled-techniek af te zeiken.
   Van LG is bekend dat ze bewust overdrijven met bepaalde kleurwaarden in hun IPS-schermen om Amoled na te bootsen.

   Het is overigens zo dat ook Amoled te calibreren is.

   1. Bas_vhn -

    Aldus de betweter die weer voor iedereen bepaalt dat het niet boeit, behalve voor fotografen en graphics artists. Ik kan overigens nergens lezen dat 'mensen elkaar napraten als papEgaaien en argumenten zoeken om de superieure AMOLED techniek af te zeiken'. AMOLED is mooi en spat van het scherm af zoals ik zei, maar het is niet kleurecht, ook niet na kalibratie. Of dat verder boeit kunnen mensen zelf bepalen.

   2. Quasimodo -

    hehehe, je begint al gelijk te zeiken "dit klinkt slechter" in je eerste post. Mijn god denk ik dan. Wat? Dit klinkt slechter??? Laat mij een betweter zijn, maar jij reageert als een kind van 12 met je "op mcDonald verpakking lijkende Galaxy J". Zonder inhoudelijke argumenten, zeiken om het zeiken. Jij bent een raszeiker ja die graag superieure technieken als gepruts afdoet. Iedereen die een beetje van techniek weet snapt dat Amoled een techniek is die veel betere resultaten kan behalen. Samsung kiest voor een calibratie die jij niet mooi vindt. Daar kan ik mee leven.
    De nieuwste generatie tv's zijn Amoled en vegen volgens de vakpers de vloer aan met alle voorgaande technieken. Of jij nou graag voor papagaaitje speelt of niet.

   3. Bas_vhn -

    Hiermee laat je dus je echte ik zien. Mijn mening komt niet overeen met jouw mening, en dat irriteert je blijkbaar gigantisch. Dat komt omdat je een betweter bent die maar al te graag zijn eigen mening indoctrineert bij anderen door z'n mening te verkondigen alsof het een feit is. Zodra iemand wat anders roept ga je wild om je heen slaan, en dan heb je het over reageren als een 12 jarige (waar ik zometeen nog op terugkom trouwens). Nogal hypocriet vind ik. Overigens is het zo dat je keer op keer roept dat ik geen inhoudelijke argumenten heb. Die benoem ik echter wel, alleen jij verwerpt alles wat ik zeg onder de noemer: niet boeiend, subjectief, niet relevant. Je beticht mij van iets wat veel meer betrekking op jezelf heeft, ook dat is dus nogal hypocriet. Met deze instelling ontloop je tevens de daadwerkelijke discussie keer op keer, maar ook daar kom ik later op terug.

    Ik zal je bovenstaande bericht zoals altijd weer van a tot z fileren, en ik vermoed dat je daarna weer wegblijft aangezien het dan te moeilijk voor je wordt.

    Ten eerste laat je wederom zien dat begrijpend lezen moeilijk voor je is. 'Dit klinkt slechter dan het is' was gericht op het gerucht dat in dit nieuwsbericht vermeld staat, namelijk dat Samsung overweegt om een PLS scherm te gebruiken in plaats van hun traditionele AMOLED scherm. Daarmee insinueer ik dus dat AMOLED juist wel de betere techniek is, maar dat tegelijkertijd PLS schermen vermoedelijk zo slecht nog niet zijn. Dit vanwege de realistischere kleurweergave zoals ik al eerder aangaf.

    Ten tweede is het nogal sneu dat je een oude discussie erbij pakt. De discussie over metaal had betrekking op een ander nieuwsbericht en is dus totaal irrelevant voor deze discussie. Overigens staat die discussie nog open, maar jij reageert niet meer (dit ging trouwens niet over de Galaxy J, maar over het bericht dat de S5 misschien van metaal gemaakt wordt en een 2K scherm zou krijgen). Dat had ik ook wel verwacht na mijn laatste bericht daar, aangezien je er een handje van hebt om te vertrekken zodra het te moeilijk voor je wordt. Nu ga je het er waarschijnlijk op gooien dat je niet meer naar die discussie had gekeken, maar ik weet wel beter. Voor het geval je alsnog gaat reageren daar: probeer nu eens inhoudelijk op mijn gemaakte punten te reageren. Je verdraait de discussie namelijk regelmatig om jezelf eruit te redden, moet je niet doen. Daarbij hamer je nog steeds op een zogenaamd kinderachtige opmerking van mij, maar als ik naar de manier kijk waarop jij discussieert kom je zelf nogal kinderlijk over. En dan heb ik het nog geeneens over je schrijfwijze gehad (regelmatig gebruik van hehehe, hoofdletters aan het begin van een zin ontbreken af en toe, gebruik van dezelfde leestekens achter elkaar, en je schrijft bepaalde woorden systematisch fout). Dit zijn aspecten die ik normaal trouwens niet in een
    discussie zou benoemen, maar wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Ga maar zoeken wat de betekenis hiervan is, aangezien begrijpend lezen moeilijk voor je is.

    De punten die je vervolgens maakt hebben allemaal betrekking op een opmerking die jij verkeerd hebt begrepen, dus het heeft verder geen zin om daar inhoudelijk op te reageren. Dit is trouwens niet de eerste keer dat je een discussie met me start zonder dat je mijn originele comment daadwerkelijk hebt begrepen. Misschien een idee om voortaan eerst eens even goed na te denken voordat je overgaat tot een discussie. Op die manier kom je niet zo dom over, waardoor je ook niet keer op keer afgaat en op het hakblok terechtkomt.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters