'Samsung overweegt om WebOS te kopen van HP'

Samsung is momenteel aan het nadenken over de mogelijkheid om WebOS over te nemen van HP. Samsung zou op deze manier tegenwicht willen bieden aan Microsoft, Google en Apple die hun eigen software hebben.

Dat meldt een anonieme bron aan Digitimes. Samsung heeft een vice-president van HP overgenomen om zijn eigen computerafdeling een impuls te geven. Maar de bron weet ook toe te voegen dat Samsung momenteel druk aan het piekeren is of het ook niet de WebOS-software van HP zal gaan opkopen. De software is te koop sinds HP bekend gemaakt heeft dat het bedrijf geen tablets en smartphones meer gaat bouwen op basis van dit OS.

Het verhaal van Digitimes is in lijn met eerdere berichten over het voornemen van Samsung om meer nadruk te gaan leggen op eigen software. Kort na het bekendmaken van de overname van Motorola door Google zou de CEO van Samsung zijn managers bij elkaar geroepen hebben om een drastische koerswijziging te bespreken. Samsung is volgens eigen zeggen nu te veel afhankelijk van partijen als Google en Microsoft, terwijl de concurrentiestrijd zich steeds meer verplaatst van hardware naar software.
Hoewel Samsung’s eigen Bada OS redelijk succesvol is in de mid-range en low-end markt, heeft WebOS grotere kansen doordat er meer apps voor het OS zijn en dus meer actieve ontwikkelaars. Daarnaast kan de software makkelijk gebruikt worden op tablets, smartphones en printers. Samsung zelf heeft niet gereageerd op de geruchten en wil dan ook niet zeggen of het eventueel een bod op WebOS aan het voorbereiden is.

Samsung WebOS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. elian -

    Zou mooi zijn als Samsung webOS redt (en eindelijk een echte kans geeft). En dan graag ook de form factor van de Veer (en Pre) behouden/voortzetten! ­čÖé (naast de form factors die Samsung al heeft)

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters