'Samsung overweegt om WebOS te kopen van HP'

Samsung is momenteel aan het nadenken over de mogelijkheid om WebOS over te nemen van HP. Samsung zou op deze manier tegenwicht willen bieden aan Microsoft, Google en Apple die hun eigen software hebben.

Dat meldt een anonieme bron aan Digitimes. Samsung heeft een vice-president van HP overgenomen om zijn eigen computerafdeling een impuls te geven. Maar de bron weet ook toe te voegen dat Samsung momenteel druk aan het piekeren is of het ook niet de WebOS-software van HP zal gaan opkopen. De software is te koop sinds HP bekend gemaakt heeft dat het bedrijf geen tablets en smartphones meer gaat bouwen op basis van dit OS.

Het verhaal van Digitimes is in lijn met eerdere berichten over het voornemen van Samsung om meer nadruk te gaan leggen op eigen software. Kort na het bekendmaken van de overname van Motorola door Google zou de CEO van Samsung zijn managers bij elkaar geroepen hebben om een drastische koerswijziging te bespreken. Samsung is volgens eigen zeggen nu te veel afhankelijk van partijen als Google en Microsoft, terwijl de concurrentiestrijd zich steeds meer verplaatst van hardware naar software.
Hoewel Samsung’s eigen Bada OS redelijk succesvol is in de mid-range en low-end markt, heeft WebOS grotere kansen doordat er meer apps voor het OS zijn en dus meer actieve ontwikkelaars. Daarnaast kan de software makkelijk gebruikt worden op tablets, smartphones en printers. Samsung zelf heeft niet gereageerd op de geruchten en wil dan ook niet zeggen of het eventueel een bod op WebOS aan het voorbereiden is.

Samsung WebOS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. elian -

    Zou mooi zijn als Samsung webOS redt (en eindelijk een echte kans geeft). En dan graag ook de form factor van de Veer (en Pre) behouden/voortzetten! 🙂 (naast de form factors die Samsung al heeft)

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters