Samsung overweegt Tizen voor alle apparaten

Het is in Europa al een tijdje stil rond Samsung’s Tizen-besturingssysteem. Dat betekent echter zeker niet dat het platform een stille dood aan het sterven is. Volgens de Korea Times overweegt Samsung zelfs om het systeem in al zijn apparaten te stoppen.

Tizen in India

Samsung Z3
De Z3 is Samsung’s meest recente Tizen-smartphone

Op dit moment is Tizen vooral in India een veel gezien besturingssysteem. Samsung heeft daar de Z-lijn van Tizen-smartphones, die het behoorlijk goed doet. In de meeste andere landen, vooral in het Westen, is het besturingssysteem echter nog niet bijzonder groot. De meeste smartwatches van Samsung draaien op het besturingssysteem, maar daar blijft het wel zo’n beetje bij.

Volgens een anonieme manager van Samsung die door de Korea Times geïnterviewd is heeft dat een reden. India is als testmarkt gekozen om een goed idee te krijgen van hoe Tizen ontvangen wordt. Bovendien zorgt de aanvankelijk beperkte uitrol ervoor dat Tizen langzaam verbeterd kan worden voordat Samsung het overal wil uitrollen. Die ruimte voor verbetering is ook de reden dat Samsung zich met het OS voorlopig alleen nog maar richt op wearables en smartphones, zodat het systeem meteen goed geïntroduceerd kan worden op een nog te ontwikkelen range van Internet of Things-apparaten.

Zakelijke markt

Samsung gelooft dat de technologie-industrie zich steeds meer verplaatst richting de veel stabielere business-to-business markt. Die stabiliteit van de zakelijke markt zal er volgens de geïnterviewde manager voor zorgen dat Tizen’s marktaandeel razendsnel kan groeien. Samsung erkent dat het laat was met het ontwikkelen van een eigen ecosysteem en goede content, maar volgens de anonieme manager “is Samsung veel beter aan het worden.”

Onafhankelijkheid van Google

De belangrijkste reden dat Samsung in het vervolg al zijn apparaten op het besturingssysteem wil laten draaien, is dat het onafhankelijk wil zijn van Google. De ontwikkelaar van Android biedt ook voor een grote range aan apparaten een besturingssysteem, maar Samsung wil graag een eigen ecosysteem hebben. “Als je geen eigen ecosysteem hebt, heb je geen toekomst,” aldus de manager van Samsung.

Hoewel het interview het duidelijk maakt dat Samsung zich meer op Tizen gaat focussen in de toekomst, laat het in het midden of het OS op alle Samsung-apparaten Google’s Android gaat vervangen. Het artikel spreekt ervan dat Samsung Tizen voor alle producten overweegt, wat ook kan betekenen dat het besturingssysteem op alle productgroepen terecht zal komen. Binnen die groepen kan er dan nog ruimte bestaan voor andere besturingssystemen, zoals Android in de smartphonemarkt. Gezien die populariteit van Samsungs op Android gebaseerde smartphones lijkt het logisch dat Samsung Android niet volledig in de ban zal doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iOS Memories schitterende reclame

Videobyte: Apple toont ontroerende reclame voor iOS Memories lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

iOS 11 opslagruimte

Zo installeer je nu al iOS 11 op je iPhone of iPad lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters