‘Samsung overweegt Tidal over te nemen’

Stream-app Tidal wordt mogelijk door fabrikant Samsung overgenomen. Dit vertellen bronnen aan The New York Post.

Samsung en Tidal

Samsung is al langer in gesprek met Tidal. De Zuid-Koreaanse fabrikant is een van de belangrijkste sponsors van de ANTI World Tour van Rihanna die 12 maart begint. Zij is een van de artiesten die haar nummers exclusief aan Tidal beschikbaar stelt. Samsung betaalde al 25 miljoen om haar tracks op zijn Galaxy-smartphones te mogen zetten. Het lijkt er nu op dat Samsung meer met Tidal wil deon. “Samsung en Tidal zijn bezig met iets groots wat ze erg stil moeten houden, want anders lekt het uit”, beweert een bron die dicht bij het vuur staat.

Tidal

Tidal is pas zestien maanden uit en is een streamingdienst die het moet hebben van leden: gratis uitproberen is niet mogelijk. Tidal heeft 25 miljoen tracks van hoge kwaliteit en 85 duizend muziekvideo’s. Tidal beweert dat ze van alle stream-apps het hoogste percentage aan royalties betaalt aan artiesten. Tidal werd opgezet in 2014 door Aspiro. Aspiro had een deal gemaakt met drie grote labels en een aantal kleine. In het eerste kwartaal van 2015 werd Aspiro ondersteund door Project Panther Ltd, het bedrijf van Jay Z. Tidal heeft het ondanks de 1 miljoen abonees erg lastig. Zo zijn er veel wisseling aan de top van het bedrijf.

Samsung wilt Tidal
Tidal interface

Ook bracht Tidal per ongeluk het nieuwe album van Rihanna ‘ANTI’ uit voordat dat mocht. Daarnaast werd Kanye West’s nieuwe album, The Life Of Pablo, op veel torrentsites gezet, wat de rapper 10 miljoen euro aan opbrengst zou schelen. Tidal werd opgezet met een uniek verkooppunt: ze wilden hoge kwaliteit muziek uitbrengen zonder de artiesten teniet te doen. Partners zijn Madonna, Nicki Minaj, Rihanna and Alicia Keys. Tidal’s waarde werd tijdens oprichting geschat op 250 miljoen dollar, maar volgens bronnen is dat nu nog maar 100 miljoen dollar.

Samsung en Tidal wilden allebei niets kwijt over de mogelijke overname. Ook is het onduidelijk wat Samsung precies met de app wil gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters