Samsung vraagt patent aan voor opvouwbare tablets en smartphones

Samsung is al een aantal jaren bezig met het op punt stellen van opvouwbare schermen. Eerder waren al patenten gelekt met hoe het bedrijf de technologie zou gaan gebruiken in smartphones. Uit recent aangevraagde patenten blijkt dat Samsung ook andere toestellen wil voorzien van opvouwbare schermen.

Opvouwbare tablets

Een van de producten waar Samsung opvouwbare schermen in wil gaan gebruiken zijn tablets. Door het opvouwbare scherm zou je de tablets in twee kunnen vouwen om het toestel iets compacter te maken. Wanneer je de tablet dan wilt gebruiken, kun je deze gewoon openvouwen. Ook zou de tablet aan de buitenkant aanraakgevoelig worden zodat er door er een beweging op te doen een applicatie opent wanneer je de tablet openvouwt. Een beetje zoals je nu al bij sommige smartphones wanneer ze in standby staan een letter op het scherm kunt tekenen om zo een applicatie te openen.

Samsung patent opvouwbare tablet

Verder zien we op de tekeningen ook knopjes aan de zijkant van de tablet. Deze zouden gebruikt worden als snelkoppelingen voor apps. Naast de knopjes voor apps, is er ook een schets die ons toont hoe je de tablet doormiddel van de knopjes aan de zijkant kunt gebruiken met meerdere accounts.

Opvouwbare smartphonesSamsung patent opvouwbare smartphones concreet

Samsung wil de technologie niet alleen gebruiken in tablets, ze willen ook smartphones gaan maken met opvouwbare schermen. Dit konden we een tijd geleden al afleiden uit aangevraagde patenten waarin zichtbaar was hoe het opvouw mechanisme eruit zou gaan zien. In patenten die een dag geleden online zijn verschenen, zien we hoe Samsung de technologie concreet wil gebruiken in zijn smartphones

Net zoals bij tablets, zou het bij een smartphone mogelijk zijn om het toestel in twee te vouwen. Aan de randjes onderaan het toestel zouden er dan eveneens snelkoppelingen te vinden zijn om zo snel een applicatie te kunnen openen wanneer je het toestel openvouwt.

Eerste opvouwbare tablets en smartphones

Eerder schreven we op All About Phones al over de Samsung Galaxy X. Dit zou Samsung’s eerste opvouwbare smartphone moeten worden die volgens ingewijden binnenkort op de markt zal verschijnen. Maar of dit toestel ook echt binnenkort het daglicht zal zien blijft natuurlijk de vraag. De hierboven besproken patenten voor een opvouwbare smartphone dateren al uit 2015.

Hoe dan ook, opvouwbare smartphones en tablets komen eraan en wij bij All About Phones zijn benieuw naar hoe de technologie gebruikt zal worden. Laat ons in de reacties even weten wat jij van opvouwbare smartphones vindt.

Bron: PatentlyMobile.com

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters