Samsung patenteert opvolger van vingerafdrukscanner: je palm?

Nu ontgrendel je waarschijnlijk nog je smartphone met je vingerafdruk. Uit een aangevraagd patent van Samsung blijkt dat toestellen wellicht in de toekomst ook je palm gaan herkennen. Niet om je toestel te ontgrendelen…

Het einde van de vingerafdrukscanner

Apple nam dit jaar afscheid van Touch ID, oftewel, de vingerafdrukscanner. Het vertrouwde systeem werd op de iPhone X vervangen door Face ID. Dat is Apple’s gezichtsherkenningssysteem. Geruchten wezen erop dat Apple het niet voor elkaar kreeg om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Iets wat Jony Ive overigens stevig ontkent.

Huawei Mate 10 Lite review design

 

Samsung blijft nog even doorgaan met vingerafdrukscanners. Dat blijkt uit gelekte informatie rondom de Samsung Galaxy S9. Voorlopig kun je dus nog je Android smartphone ontgrendelen met je vingerafdruk. Een unieke code, die voor iedereen dus weer anders is. Dat geldt echter voor veel meer lichaamsdelen. Irissen, oorschelpen maar ook je palmen zijn uniek. Samsung maakt al gebruik van je vingers en je ogen, maar wellicht kun je daar binnenkort een factor aan toevoegen: je palm.

Samsung patenteert herkenning van palmen

Dat blijkt uit een nieuw patent dat Samsung heeft aangevraagd. Daarin wordt een methode beschreven waarmee telefoons je palm kunnen herkennen. Niet om je toestel daadwerkelijk te ontgrendelen, maar voor het invoeren van wachtwoorden. Het systeem scant je palmlijnen nadat je er een foto van hebt genomen.

Samsung smartphone palm

Wanneer je vervolgens een keer je wachtwoord bent vergeten, kun je een foto nemen van je palm. Komen de lijnen overeen? Dan krijg je verschillende letters uit je wachtwoord te zien, die over je palmlijnen worden verspreid. Aan de hand van die letters kun jij je waarschijnlijk je wachtwoord herinneren, terwijl vreemden nog steeds geen flauw idee hebben.

Samsung smartphone palm

Een opvallende manier van denken. Sterker nog, het klinkt als een vrij goed idee. Althans, op papier. In de praktijk zal dit waarschijnlijk net iets te vreemd en te complex zijn voor de gemiddelde gebruiker. Een soort uitgebreide versie van wachtwoordhints, zoals je ze kent van bijvoorbeeld Windows.

Vergeet ook niet dat het slechts om een patent gaat. Dit soort bedrijven vragen jaarlijks honderden patenten aan. Slechts een klein deel daarvan wordt vervolgens echt gebruikt in nieuwe apparatuur. Check ook het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters