Samsung patenteert opvolger van vingerafdrukscanner: je palm?

Nu ontgrendel je waarschijnlijk nog je smartphone met je vingerafdruk. Uit een aangevraagd patent van Samsung blijkt dat toestellen wellicht in de toekomst ook je palm gaan herkennen. Niet om je toestel te ontgrendelen…

Het einde van de vingerafdrukscanner

Apple nam dit jaar afscheid van Touch ID, oftewel, de vingerafdrukscanner. Het vertrouwde systeem werd op de iPhone X vervangen door Face ID. Dat is Apple’s gezichtsherkenningssysteem. Geruchten wezen erop dat Apple het niet voor elkaar kreeg om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Iets wat Jony Ive overigens stevig ontkent.

Huawei Mate 10 Lite review design

 

Samsung blijft nog even doorgaan met vingerafdrukscanners. Dat blijkt uit gelekte informatie rondom de Samsung Galaxy S9. Voorlopig kun je dus nog je Android smartphone ontgrendelen met je vingerafdruk. Een unieke code, die voor iedereen dus weer anders is. Dat geldt echter voor veel meer lichaamsdelen. Irissen, oorschelpen maar ook je palmen zijn uniek. Samsung maakt al gebruik van je vingers en je ogen, maar wellicht kun je daar binnenkort een factor aan toevoegen: je palm.

Samsung patenteert herkenning van palmen

Dat blijkt uit een nieuw patent dat Samsung heeft aangevraagd. Daarin wordt een methode beschreven waarmee telefoons je palm kunnen herkennen. Niet om je toestel daadwerkelijk te ontgrendelen, maar voor het invoeren van wachtwoorden. Het systeem scant je palmlijnen nadat je er een foto van hebt genomen.

Samsung smartphone palm

Wanneer je vervolgens een keer je wachtwoord bent vergeten, kun je een foto nemen van je palm. Komen de lijnen overeen? Dan krijg je verschillende letters uit je wachtwoord te zien, die over je palmlijnen worden verspreid. Aan de hand van die letters kun jij je waarschijnlijk je wachtwoord herinneren, terwijl vreemden nog steeds geen flauw idee hebben.

Samsung smartphone palm

Een opvallende manier van denken. Sterker nog, het klinkt als een vrij goed idee. Althans, op papier. In de praktijk zal dit waarschijnlijk net iets te vreemd en te complex zijn voor de gemiddelde gebruiker. Een soort uitgebreide versie van wachtwoordhints, zoals je ze kent van bijvoorbeeld Windows.

Vergeet ook niet dat het slechts om een patent gaat. Dit soort bedrijven vragen jaarlijks honderden patenten aan. Slechts een klein deel daarvan wordt vervolgens echt gebruikt in nieuwe apparatuur. Check ook het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9.

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters