Samsung patent toont virtual reality smartwatch van de toekomst

Een vandaag opgedoken patent van Samsung toont een bijzondere smartwatch die je omgeving aanpast.

Samsung

De Apple Watch
De Apple Watch

Apple, Motorola, Samsung en andere bedrijven hebben de afgelopen jaren smartwatches uitgebracht, met de hoop dat het de volgende grote hype zou worden na smartphones. Helaas bleef die hype uit en vielen de verkopen van de Apple Watch tegen. Toch zijn smartwatches here to stay, al blijft het dit jaar angstvallig stil rondom de volgende generatie smartwatches van bijvoorbeeld Motorola en Samsung.

De grote vraag blijft welke partij smartwatches naar het volgende niveau kan tillen, zodat het echt een aanvulling is op de smartphone die in je zak zit. Vandaag is er een patent gespot van Samsung, waarin een nieuwe manier van interacteren met je smartwatch wordt beschreven. Het patent beschrijft een smartwatch die de fysieke vorm van objecten in zijn directe omgeving kan scannen. Die informatie wordt vervolgens gebruikt om een user interface en daarmee dus knoppen op die objecten te projecteren. Dat kan van alles zijn, maar in de meeste gevallen zal het om je pols, hand en vingers gaan. In het patent worden voorbeelden getoond van toetsenborden, kaarten en knoppen die op je pols of zelfs vingers geprojecteerd worden. Wil je wisselen tussen apps? Dan wordt er een compleet menu op je arm geprojecteerd. De smartwatch kan de manier waarop de informatie geprojecteerd wordt dus aanpassen aan de context.

Smartwatch

Gebruikers kunnen de geprojecteerde user interface gewoon gebruiken alsof het echte knoppen zijn dankzij ingebouwde fotosensoren. Het gaat echter verder, want op een gegeven moment worden de voorbeelden zeer futuristisch. De beschreven smartwatch kan namelijk zelfs complete desktops op je bureau en muur projecteren, die je als een echte computer kunt gebruiken. En dat allemaal vanuit een kleine smartwatch!

Samsung patentSamsung patentSamsung patent

Toekomstmuziek

Het patent beschrijft ook hoe de technologie gebruikt kan worden voor een soort virtual reality headset, waarmee je dus als het ware een soort augmented reality bril krijgt, vergelijkbaar met de Hololens van Microsoft. De technologie van Samsung zou er voor kunnen zorgen dat je nog efficiënter kan werken omdat je altijd al je informatie en apparaten virtueel bij je hebt. Je hoeft de bijzondere smartwatch van Samsung echter voorlopig nog niet op je verlanglijstje te zetten, want de kans is klein dat dit product ooit op de markt komt. Patenten worden vaak gebruikt om te voorkomen dat ideeën worden gestolen, maar dat betekent dus niet dat het ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Bron: Android Headlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters