Samsung denkt na over toestel met twee displays

Onlangs dook er via de bekende leaker Ice Universe een mogelijke foto van een Samsung Galaxy S10, met nauwelijks nog randen rondom het display. Om dit design mogelijk te maken waren de voorste sensoren op een andere manier in het toestel verwerkt. Een opgedoken patent lijkt echter aan te duiden dat Samsung ook iets anders aan het overwegen is. Namelijk toch een iets bredere bovenste rand met sensoren, maar aan de achterkant wat lijkt op een tweede display.

Infinity Display Mini-Me

De schetsen in het patent lijken aan te geven wat mogelijk de toekomst is van het Infinity Display. Deze lijkt zich te gaan uitbreiden met een soort Mini-Me. De normaal gesproken verticale camera setup is voor de gelegenheid horizontaal geworden, met vlak daaronder het kleinere scherm aan de achterkant.

Samsung patent twee displays

Of toch iets anders?

In het patent wordt helaas verder niet beschreven wat de functie van het tweede scherm aan de achterkant wel niet zou zijn. Uiteraard zou het ook om iets anders kunnen gaan, zoals bijvoorbeeld een soort track pad. In de schets zijn op het voorste display namelijk verschillende strepen getrokken om waarschijnlijk aan te geven dat het om glas gaat. Bij het achterste vlak, ontbreken deze strepen echter.

Geen fysieke vingerafdrukscanner

Verder is aan de achterkant geen fysieke vingerafdrukscanner te zien. Dat zou kunnen betekenen dat de scanner terug is verhuisd naar de voorkant en in het display is verwerkt. Nu er mogelijk ook een achterste display is, zou de scanner misschien ook daarin verwerkt kunnen zijn. Aan de voorkant zien we dat Samsung niet voor een geheel randloos design is gegaan maar de bovenste rand nog wat breder heeft gehouden voor een voorste camera en een in-ear speaker. De onderste rand is wel een stuk smaller geworden dan de chin van de huidige Galaxy S9 toestellen.

Samsung patent mogelijk tweede display

Galaxy Note 10

Het algehele design van het gepatenteerde toestel, lijkt te passen binnen de Galaxy Note lijn. Gezien het design van de Galaxy S9, is het echter niet voor de hand liggend dat we dit design terug zullen zien bij de aankomende Note 9. Deze zal waarschijnlijk erg veel weg hebben van de Galaxy Note 8. Mogelijk zien we volgend jaar wel een Galaxy Note 10 verschijnen met een (vast) handig tweede scherm om extra dingen te doen.

Via: Mobielkopen

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters