Samsung patent laat een uitklapbaar scherm zien

Vermoedelijk werkt bedrijf Samsung maanden, zo niet jaren aan een opvouwbare smartphone. Recentelijk is er een patent aangevraagd door Samsung wat een scherm laat zien dat van 5 inch naar 7 inch wordt vergroot door middel van een vouw in het scherm.

Samsung patent

Recentelijk heeft het Koreaanse bedrijf Samsung een patent aangevraagd voor een uitvouwbaar scherm. Dit is niet het enige: hierbij wordt ook een foto vrijgegeven. Op deze foto kunnen we zien dat een scherm van mobiele formaat wordt ‘omgetoverd’ naar een groter scherm. Volgens geruchten is het bedrijf bezig met het ontwikkelen van zo’n soort telefoon, waarbij het scherm van 5 inch kan worden uitgeklapt naar 7 inch. Dit concept wordt vermoedelijk de Galaxy X genoemd. Volgens geruchten zal dit toestel in het derde kwartaal van 2017 verschijnen.

Samsung patent galaxy x
Het concept van een uitklapbaar scherm

Werking

Dan zul je je misschien afvragen hoe dit te werk gaat. Volgens bovenstaande foto’s zullen de achtercamera op de ‘tweede helft’ van het scherm zitten, wat ook tegelijkertijd de achterkant van het toestel zit. De ‘rechterkant’ van het scherm zal aan de achterkant zitten als het is ingeklapt. Vermoedelijk zal dit dan ook niet te gebruiken zijn. Volgens dit concept zal er geen onderbreking zitten tussen de twee delen van het scherm, omdat de rotatiepunten aan de boven- en onderkant van het toestel zitten. De thuisknop zal aan de onderkant zitten, terwijl hij aan de linkerkant zit als je het toestel uitklapt. Dit is opvallend, omdat Samsung de thuisknop vermoedelijk verwijdert in hun volgende vlaggenschip: de Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8

Over de Galaxy 8 gesproken, dit toestel zal over enkele weken of maanden aangekondigd worden door het Koreaanse bedrijf. Het toestel zal vermoedelijk beschikken over een Snapdragon 835-processor in Amerika en over een Exynos 8895-processor in de rest van de wereld. Het werkgeheugen zal 6GB zijn en er zal zoals gezegd geen indrukbare homeknop aanwezig zijn op het toestel, maar een virtuele homeknop. dit zien we bij concurrenten zoals Google, Huawei en LG.

Bron: PhoneArena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters