Samsung patenteert contactlenzen met ingebouwde camera

Samsung heeft een contactlens met een ingebouwde camera gepatenteerd. Volgens SamMobile worden de camera en sensoren bestuurd door met je ogen te knipperen.

De slimme contactlenzen van Samsung worden bestuurd door te knipperen, de sensoren merken dit, de camera maakt een foto deze wordt doorgestuurd via antennes naar een externe smartphone of tablet voor het verwerken van de foto. Volgens SamMobile is Samsung begonnen met het ontwerpen van de contact lenzen om een betere Augmented Reality ervaring te bieden dan concurrenten zoals Google Glass en de Microsoft Hololens. De slimme contactlenzen zouden een Augmented Reality beeld direct in het oog kunnen projecteren waardoor het beeld scherper en realistischer is. Het knipperen om een foto te maken is niet helemaal science fiction. Google Glass had de feature al maar bij de contactlenzen zal het iets minder opvallend zijn.

Samsung & Google

Samsung is niet de enige die het idee voor een slimme contactlens heeft gepatenteerd. Google heeft zelfs twee patenten voor slimme contact lenzen. Een van deze lenzen kan met sensoren traan vloeistof meten en bepalen of er wel genoeg suiker in het bloed zit, de lens geeft een alarm als het niveau gevaarlijk laag word. Samsung heeft het patent aangevraagd voor de AR lenzen maar dat betekent niet dat de lenzen er ook echt gaan komen, veel bedrijven willen via patenten een monopoly op een product of concept krijgen, Apple is hier heel erg goed in.

Samsung liet een tijd geleden bij de Korean Intellectual Property Office de naam Gear Blink vastleggen, wat ook kan duiden op een bril met knipper functie maar deze is nooit door de concept ronde heen gekomen, laat staan in productie genomen.

Bron: SamMobile

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters