Samsung patenteert contactlenzen met ingebouwde camera

Samsung heeft een contactlens met een ingebouwde camera gepatenteerd. Volgens SamMobile worden de camera en sensoren bestuurd door met je ogen te knipperen.

De slimme contactlenzen van Samsung worden bestuurd door te knipperen, de sensoren merken dit, de camera maakt een foto deze wordt doorgestuurd via antennes naar een externe smartphone of tablet voor het verwerken van de foto. Volgens SamMobile is Samsung begonnen met het ontwerpen van de contact lenzen om een betere Augmented Reality ervaring te bieden dan concurrenten zoals Google Glass en de Microsoft Hololens. De slimme contactlenzen zouden een Augmented Reality beeld direct in het oog kunnen projecteren waardoor het beeld scherper en realistischer is. Het knipperen om een foto te maken is niet helemaal science fiction. Google Glass had de feature al maar bij de contactlenzen zal het iets minder opvallend zijn.

Samsung & Google

Samsung is niet de enige die het idee voor een slimme contactlens heeft gepatenteerd. Google heeft zelfs twee patenten voor slimme contact lenzen. Een van deze lenzen kan met sensoren traan vloeistof meten en bepalen of er wel genoeg suiker in het bloed zit, de lens geeft een alarm als het niveau gevaarlijk laag word. Samsung heeft het patent aangevraagd voor de AR lenzen maar dat betekent niet dat de lenzen er ook echt gaan komen, veel bedrijven willen via patenten een monopoly op een product of concept krijgen, Apple is hier heel erg goed in.

Samsung liet een tijd geleden bij de Korean Intellectual Property Office de naam Gear Blink vastleggen, wat ook kan duiden op een bril met knipper functie maar deze is nooit door de concept ronde heen gekomen, laat staan in productie genomen.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters