Samsung patenteert irisscanner en nieuwe vingerafdrukscanner

Twee nieuwe patenten van Samsung tonen welke functies ons te wachten staan in toekomstige Samsung-smartphones.

iPhone-achtige vingerafdrukscanner

Samsung thuisknop patent Een eerste nieuw toegekende patent van Samsung is een nieuwe vingerafdrukscanner. In de tekeningen voor het patent zien we een ronde thuisknop die veel weg lijkt te hebben van de thuisknop die we kennen van Apple zijn iPhone. Dit omdat het een ronde knop betreft. In de thuisknop zal er, net zoals in die van de iPhone, ook een vingerafdrukscanner huizen. Verder is er ook nog een patent dat een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van een toestel toont. Beide gevallen laten ons zien dat Samsung bezig is met een betere plaatsing en vorm voor zijn vingerafdrukscanner/thuisknop te onderzoeken. Of beide patenten ook echt toegepast zullen worden in toekomstige smartphones kunnen we natuurlijk niet zeggen. Maar wie weet zien we binnenkort wel een Samsung-smartphone met een vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

Irisscanner

Iets interessanter is een patent dat ons een irisscanner toont waar Samsung momenteel aan het werk aan is. Uit het patent blijkt dat het een irisscanner betreft die gebruik zal maken van twee sensoren om je twee ogen te scanner. Dit in tegenstelling tot de enkele irisscanner die we reeds kennen van de Microsoft Lumia 950 en 950 XL. Ook zal er een derde sensor gebruikt worden voor het licht op te vangen tijdens het scannen .

6a0168e68320b0970c01bb09171743970d-800wi

Niet alleen heeft Samsung een patent aangevraagd voor de functie, het bedrijf had eerder ook al twee namen voor de functie laten patenteren: Galaxy Iris en Galaxy Eyeprint. Bij All About Phones zijn we wel benieuwd of Samsung een beter werkende irisscanner kan afleveren dan die van de Lumia 950 en 950 XL.

Note 7

Eerder gingen geruchten al de ronde dat Samsung zijn Galaxy Note 7 zou voorzien van een irisscanner. Met de patenten die Samsung net toegekend heeft gekregen, lijkt dit gerucht een klein beetje bevestigd te zijn. Al is er een grote kans dat we nog wel even moeten wachten op een eerste Galaxy-smartphone met irisscanner.

Bron: PatentlyMobile.com

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters