Samsung registreert namen Galaxy Iris en Galaxy Eyeprint

Samsung maakt behoorlijk veel prototypes en ze registreren ook behoorlijk veel namen voor producten, zoals nu de Samsung Galaxy Eyeprint en Galaxy Iris.

Galaxy Iris

Samsung Tab Iris
Samsung Tab Iris

Het is vrij zeker dat Samsung in toekomstige smartphones een irisscanneer wil plaatsen. Daarvoor zijn namen als Galaxy Iris en Galaxy Eyeprint inmiddels al geregistreerd door het Koreaanse bedrijf. In India is de Galaxy Iris Tab al uit, een tablet die gebruikt wordt door de UIDAI, de Unique Identification Authority of India.

Samsungs plannen voor de irisscanner zijn nog onduidelijk: het zou kunnen dat de Galaxy Note 7 of de Galaxy S8 een irisscanner gaat krijgen of Samsung gaat voor een op opzichzelfstaand product, zoals een Iris of Eyeprint.

Galaxy Iris
Samsung Galaxy Iris en Eyeprint

Biometrische beveiliging

Eerst was een cijfercode invoeren de beste manier van beveiliging, dit is geëvolueerd naar een vingerprintsensor. De vingerprintsensoren zitten nog niet eens op alle toestellen en Samsung introduceert alweer een nieuwe vorm van beveiliging. Samsung had laatst ook een smartwatch gepatenteerd die je bloedvaten op je hand en arm kan scannen om je zo toegang te geven tot de smartwatch. Al die films die je hebt gezien waarbij de ogen werden gescand: James Bond, Minority Report, Iron Man 3 en zelfs The Simpsons Movie.

De technologie en kennis van je iris scannen is al lang bekend maar meestal zijn de prototypes te langzaam voor het alledaagse smartphonegebruik. Gemiddeld was er één min nodig om je iris te scannen maar Samsung heeft dit misschien kunnen terugdringen naar een acceptabele afwijking.

Wat wil jij liever in je smartphone, een vingerpintsensor of een irisscanner?

Bron: Sammobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

HTC U11

HTC Edge Sense: dit gebeurt er wanneer je in de HTC U11 knijpt lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters