Samsung patenteert futuristische inlogmethode

Samsung heeft vandaag een patent aangevraagd op het inloggen van je smartwatch met je aderen. Na de introductie van vingerprintsensoren, hartslagmeters en iris-scanners vindt Samsung het tijd voor een nieuwe biometrische manier van inloggen.

Het nieuwe inloggen

De smartphonefabrikanten zijn op zoek naar nieuwe technologieën om in te loggen op je mobiele apparaat. Er zitten al ontzettend veel technologieën verwerkt in hedendaagse toestellen. Samsung heeft hartslagmeters in zijn vlaggenschepen zitten, Apple begon met de vingerprintsensor en heeft nu 3D-Touch en Microsoft heeft de iris-scanner in zijn Lumia 950 verwerkt. Toch blijven bedrijven doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden.

Adereninloggen

Samsung kwam vandaag aanzetten met het inloggen op je smartwacht door middel van je aderen. De technologie bestaat uit een camera en een lamp. De smartwatch schijnt groen licht op de achterkant van je hand en vervolgens scant een camera deze. Als de aderen overeen komen met die van de ingestelde persoon ben je ingelogd.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen van deze technologie. Het vereist geen fysiek contact met een sensor zoals bij een vingerprintsensor. Bij zo’n scanner werkt het systeem vaak al niet als je een natte vinger hebt of een sneetje hebt. Daarnaast is het net zo veilig als elke andere biometrische autorisatie.

Nadelen

inloggenToch zit er één groot nadeel aan de aderscanner. Samsung heeft het nu zo ontworpen dat de camera aan één kant zit. Dit betekent dat het systeem werkt aan de linker pols, maar als je hem aan je rechter hand draagt zit de camera aan de verkeerde kant. Een optie is om de smartwacht ondersteboven te dragen, maar dat is niet praktisch. Samsung zal dus nog uit moeten zoeken hoe ze dit gaan oplossen.

toekomst

De technologie is interessant, maar het is voorlopig slechts een patent. Of het concept ook echt op de consumentenmarkt gaat verschijnen is nog maar de vraag. Toch zegt het wel iets over de innovatie van Samsung. Onlangs verscheen er een artikel waarin de top 10 meest innovatieve bedrijven werden genoemd. Samsung stond daarin bovenaan met de meeste patentaanvragen. Wij hebben hierover ook een video gemaakt.

Bron: SamMobile

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters