‘Samsung Pay binnenkort ook beschikbaar in Europa’

Volgens SamMobile zal Samsung waarschijnlijk haar wereldwijde uitbreidingsplannen over Samsung Pay onthullen tijdens het jaarlijkse Mobile World Congres. De betaaldienst Samsung Pay is een samenwerking tussen Mastercard en Samsung.

De samenwerking tussen Samsung en Mastercard werd in juli 2015 bekendgemaakt. Toen was het nog niet duidelijk wanneer Samsung Pay naar Europa zou komen. De mobiele betalingsdienst is wel al beschikbaar in Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Samsung is al van plan om de dienst uit te breiden naar China.

Samsung Pay

Daarna zou Europa aan de beurt zijn. Volgens geruchten komt de betaaldienst in het eerste kwartaal van 2016 naar Groot-Brittannië en Spanje. De vraag is wanneer deze dienst beschikbaar zal zijn in Nederland. Als Spanje en het Verenigd Koninkrijk in het eerste kwartaal van 2016 aan de beurt zijn, zal het waarschijnlijk niet al te lang duren voordat Nederland aan de beurt is.

NFC-chip

Samsung Pay is een dienst die vergelijkbaar is met Apple Pay. Je kunt dan je portemonnee thuis laten en tóch in de winkel je boodschappen betalen. Dit doe je dan met je smartphone. Samsung Pay gebruikt de NFC-chip in je smartphone, die het mogelijk maakt om contactloos te betalen met je smartphone. Naast de de NFC-chip zit er ook een Magnetic Secure Transmission (MST) in van LoopPay. Hierdoor is het mogelijk om te betalen op twee manieren: contactloos en via betaalterminals die nog niet voor NFC klaar zijn, maar in de toekomst vervangen gaan worden door een NFC-chip. Samsung Pay is daarmee al een veelzijdige dienst.

Android Pay en Apple PaySamsung Pay

Samsung is niet de enige smartphone fabrikant die een contactloos betaalsysteem heeft ontwikkeld, Android en Apple hebben ook zo’n betaalsysteem. Ook deze betaaldiensten worden steeds verder uitgebreid, maar nog geen enkele is in Nederland beschikbaar. In ieder geval niet op grote schaal.

Samsung Pay Devices

Samsung Pay is voorlopig alleen beschikbaar voor Samsung-smartphones. De telefoons die de dienst ondersteunen zijn de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy S6 Active, Galaxy Note 5 en – over een week – de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Met de Galaxy Gear S2-smartwatch is mobiel betalen via Samsung Pay ook mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters