‘Samsung Pay binnenkort ook beschikbaar in Europa’

Volgens SamMobile zal Samsung waarschijnlijk haar wereldwijde uitbreidingsplannen over Samsung Pay onthullen tijdens het jaarlijkse Mobile World Congres. De betaaldienst Samsung Pay is een samenwerking tussen Mastercard en Samsung.

De samenwerking tussen Samsung en Mastercard werd in juli 2015 bekendgemaakt. Toen was het nog niet duidelijk wanneer Samsung Pay naar Europa zou komen. De mobiele betalingsdienst is wel al beschikbaar in Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Samsung is al van plan om de dienst uit te breiden naar China.

Samsung Pay

Daarna zou Europa aan de beurt zijn. Volgens geruchten komt de betaaldienst in het eerste kwartaal van 2016 naar Groot-Brittannië en Spanje. De vraag is wanneer deze dienst beschikbaar zal zijn in Nederland. Als Spanje en het Verenigd Koninkrijk in het eerste kwartaal van 2016 aan de beurt zijn, zal het waarschijnlijk niet al te lang duren voordat Nederland aan de beurt is.

NFC-chip

Samsung Pay is een dienst die vergelijkbaar is met Apple Pay. Je kunt dan je portemonnee thuis laten en tóch in de winkel je boodschappen betalen. Dit doe je dan met je smartphone. Samsung Pay gebruikt de NFC-chip in je smartphone, die het mogelijk maakt om contactloos te betalen met je smartphone. Naast de de NFC-chip zit er ook een Magnetic Secure Transmission (MST) in van LoopPay. Hierdoor is het mogelijk om te betalen op twee manieren: contactloos en via betaalterminals die nog niet voor NFC klaar zijn, maar in de toekomst vervangen gaan worden door een NFC-chip. Samsung Pay is daarmee al een veelzijdige dienst.

Android Pay en Apple PaySamsung Pay

Samsung is niet de enige smartphone fabrikant die een contactloos betaalsysteem heeft ontwikkeld, Android en Apple hebben ook zo’n betaalsysteem. Ook deze betaaldiensten worden steeds verder uitgebreid, maar nog geen enkele is in Nederland beschikbaar. In ieder geval niet op grote schaal.

Samsung Pay Devices

Samsung Pay is voorlopig alleen beschikbaar voor Samsung-smartphones. De telefoons die de dienst ondersteunen zijn de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy S6 Active, Galaxy Note 5 en – over een week – de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Met de Galaxy Gear S2-smartwatch is mobiel betalen via Samsung Pay ook mogelijk.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters