‘Samsung Pay binnenkort ook op goedkope toestellen’

Samsung Pay komt, volgens bronnen uit Zuid-Korea, ook in goedkopere toestellen te zitten. De vingerprintsensor en NFC-chip die benodigd zijn, zitten nu voornamelijk in de duurste telefoons. Hoelang het gaat duren voor de technologie in de goedkopere toestellen komt is nog onduidelijk.

Beta Samung Pay uitgebracht in Zuid-Korea samsung pay 1

“Samsung Pay, wat zowel met magneetstrips als met NFC werkt, komt zeker naar de low budget-telefoons”, aldus Hwang Min-sung, een analist van Samsung Security.

De stap van Samsung komt niet uit het niets. Chinese concurrenten als Huawei plaatsen inmiddels vingerprintsensoren in elke prijsklasse. Als Samsung de concurrentie voor wil blijven, zal het bedrijf ook in hun lagere prijsklasse meer functies toe moeten voegen aan de smartphones.

Met de toevoeging van de vingerprintsensor aan smartphones in alle prijsklassen, wil Samsung zijn betalingsdienst uitbreiden. De vingerprintsensor die hiervoor benodigd is, verscheen voor het eerst in de Galaxy S6. Wanneer de goedkopere Samsung-telefoons, met vingerprintsensor, op de markt komen is nog niet bekend.

Concurrent LG werkt inmiddels ook aan een mobiele betalingsdienst. De smartphonefabrikant heeft vandaag bekend gemaakt dat het volgende maand zijn eigen betaaldienst in gebruik gaat nemen.

Het is nog onduidelijk op welke manier de betaaldienst van LG in z’n werk gaat, via een magneetstrip of via NFC. Het bedrijf brengt de betaaldienst volgende maand in Zuid-Korea uit. LG heeft daar al een aantal deals gesloten met creditcardmaatschappijen. Of de betaaldienst van LG het op kan nemen tegen de bestaande betaaldiensten is nog maar de vraag: er is concurrentie van Apple, Google en Samsung.

De betaaldienst van LG is in oktober aangekondigd. Met de komst van de LG V10, die een vingerprintsensor bevat, kan de betaaldienst ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Wanneer de betaaldienst van LG naar Nederland komt is nog niet bekend. Tot nu toe is er nog geen enkele mobiele betalingsdienst in Nederland te gebruiken.

Bron: The Korea Herald

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters