Bixby: Samsung introduceert per ongeluk virtuele assistent Galaxy S8

Samsung heeft per ongeluk de komst van de Virtuele Assistent Bixby bevestigd. Op de website van de betaaldienst van Samsung heb je keuze uit drie opties: Shopping, Mini of Bixby.

Samsung Pay Mini

Deze betaaldienst van Samsung heet Samsung Pay Mini. Als je naar de website van de betaaldienst gaat krijg je dus drie opties, waaronder Bixby. Eerder kondigde een medewerker van Samsung al aan dat het bedrijf werkte aan een digitale assistent. De verwachtingen zijn dat deze digitale assistent officieel aangekondigd wordt bij de presentatie van de Samsung Galaxy S8. Tot nu toe is er alleen een bèta-versie beschikbaar van Samsung Pay Mini.

bixbyBixby

Waarschijnlijk wordt Bixby een slimmere assistent dan Google Assistent. De assistent van de Galaxy S8 wordt waarschijnlijk gebaseerd op Viv, een virtuele assistent van de makers van Siri. Recent is er een patent opgedoken van Samsung over de digitale assistent Bixby waarin het volgende werd vermeld:

”(…)computer software for personal information management, computer application software for smartphones, mobile telephones, portable computers and tablet computers, namely, software used to operate voice recognition system… computer software for enabling hands-free use of a mobile phone through voice recognition.”

Uit het patent blijkt dat de digitale assistent geen Viv, maar Bixby gaat heten. Op het Mobile World Congress in Barcelona wordt de Samsung Galaxy S8 onthuld en misschien wel Bixby. Maar of deze geruchten waar zijn zal op het congres bekend worden.

Samsung Pay Mini niet in App Store

Apple weigert de betaaldienst Samsung Pay Mini op te nemen in de App Store, ondanks dat Samsung een iOS-app hiervoor ontwikkeld heeft. Met de betaaldienst kun je betalingen doen in verschillende webshops. Apple, dat apps goedkeurt en afkeurt, heeft de applicatie geweigerd. Het is onduidelijk waarom de app is afgekeurd, maar Samsung besluit geen tweede poging te wagen en richt zich nu op de Android-app.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bronnen: Tech Zine en Phone Arena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters