Samsung pompt ruim 6 miljard in amoled-productie

Volgens Nikkei Asian Review pompt Samsung dit jaar zo’n 6 miljard euro extra in de productie van zijn amoled schermen. Eén van de redenen is de samenwerking met Apple voor de iPhone 7, maar dit is nog niet bevestigd.

6 miljard euro

Volgens Nikkei Asian Review gaat Samsung zijn amoled-productie naar een nóg hoger niveau tillen. De fabrikant is momenteel al de grootste producent van de schermen, maar het bedrijf gaat er waarschijnlijk 6 miljard euro extra inpompen om een hogere productie te behalen.

iPhone 7

iPhone 7 Plus
Concept iPhone 7 Plus

De rede van deze investering heeft volgens speculaties te maken met de iPhone 7. Er wordt al langere tijd gepraat over het scherm van Apple’s nieuwe vlaggenschip. De iPhone-reeks werd tot nu toe altijd door LG voorzien van een lcd-paneel, maar het bedrijf wil waarschijnlijk overstappen op amoled. Aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf de grootste fabrikant hiervan is, zal het ons niet verbazen als Samsung een deel van de schermproductie op zich zal nemen.

Amoled-schermen

De amoled-schermen van Samsung zijn in smartphoneland de mooiste panelen die er te koop zijn. De technologie bestaat uit allemaal kleine pixels die individueel aan of uit kunnen gaan. Zwart is écht zwart omdat de pixels bij die kleur helemaal uit staan. Daarnaast worden kleuren overdreven weergegeven, maar dit is juist iets positiefs. Andere smartphonefabrikanten gebruiken vaak nog lcd-schermen die een slechtere zwart-weergave hebben, maar een betere witbalans. Naast smartphones stopt Samsung zijn amoled-technologie ook in de schermen van zijn smartwatches, computerschermen en oled-tv’s.

LG

Het is nog niet officieel bevestigd dat de iPhone 7 een oled-scherm krijgt, maar er is voor Samsung momenteel geen andere rede om ineens zoveel te investeren in de productie van de schermen. Naast Samsung zal LG ook een deel van de schermen produceren. LG heeft aan het begin van dit jaar ook een force investering gedaan in de ontwikkeling en productie van oled-schermen.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Edddd -

  6 miljard euro extra erin pompen, alleen om de productie op te voeren… Waarin wordt dan geïnvesteerd?

  Hebben jullie je cijfers wel goed?! Dan moet je er ineens wel heel erg veel meer van verkopen om je investering een keer terug te verdienen. Hoeveel meer gaan ze dan verkopen?!? Vermoedelijk zal iedere bewoner op aarde een extra toestel moeten kopen, alvorens die extra investering eruit te halen. Chech your numbers!!

  “De rede van deze investering…”
  Het is geloof ik ‘redeN’.

  Maandag is een dag waarop je beter een uurtje later kan beginnen. Even een half uurtje langer slapen en in rustig tempo je ontbijtje nuttigen, waarna op je gemak naar de zaak. Aldaar aangekomen eerst genieten van een mooie koffie. En dàn pas aan de slag.

  Oh, ik zie dat het bericht al van 12.00 vannacht dateert. Nou ja, mijn betoog over maandagochtend blijft staan. Aanrader.

   1. Edddd -

    Waar het om ging, “6 miljard extra”…
    In het bericht van Reuters staat dat er (grofweg) 6 miljard dollar wordt geïnvesteerd. Meer dan een nuance verschil.

    Kwam ik bot over? Excuus!

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters