Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple

Uit een onderzoek van Gartner is gebleken dat Samsung nog altijd verreweg de meest populaire smartphonemaker is. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verkocht maar liefst 82,5 miljoen telefoons in het tweede kwartaal van 2017 en had daarmee 22,4 procent van de markt in handen.

Apple en Huawei completeren de top 3. Wel bleek dit kwartaal opnieuw dat Apple niet op zijn lauweren kan rusten als het de tweede plek wil behouden. De Amerikaanse fabrikant zag zijn marktaandeel met 0,8 procent dalen naar 12,1 procent. Dat van nummer drie Huawei steeg juist van 8,9 naar 9,8 procent.

Huawei succesvoller door midrangers

Vooral de midrangers van Huawei maken dat het bedrijf steeds succesvoller wordt. In opkomende markten wil men vaak smartphones met 4G-functionaliteit hebben. Daarvoor kunnen de consumenten daar echter geen enorm bedrag voor betalen. De prijsklasse die mensen daar vaak opzoeken is die van telefoons tussen de 150 en 200 dollar. Met Huawei’s rijke midrangeportfolio kan de Chinese producent daar absoluut van profiteren. Apple daarentegen kan mensen die naar een goedkoper toestel zoeken vrij weinig bieden. De iPhone SE lijkt nog het dichtstbij een budgetsmartphone aan te liggen, maar ook deze telefoon kost ‘gewoon’ meer dan 400 euro in Nederland.

De grootste stijgers in de lijst van Gartner zijn Oppo en Vivo, die beide onder het Chinese BBK vallen. Met respectievelijk een stijging van 44 en 71 (!) procent bezetten de twee merken, die vooral in China populair zijn, nu 7,1 en 6,6 procent van het marktaandeel.

Huawei logo

‘De iPhone 8 gaat problemen opleveren’

Bij deze cijfers zullen velen denken dat Apple zich zal revancheren met zijn iPhone 8, die de fabrikant naast de iPhone 7s en 7s Plus gaat lanceren. Gartner-analist Anarag Gupta denkt echter dat een tekort aan componenten het bedrijf uit Californië parten gaat spelen. Gupta: “Wij verwachten een tekort aan flashgeheugen en oledschermen, dat de levering van de premium iPhone in 2017 gaat hinderen. We hebben ook bij de P10 van Huawei een tekort aan flashgeheugen gezien.”

Via PhoneArena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters