Samsung presenteert 'beschrijfbare' Galaxy Note 10.1-tablet

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een derde tablet onthuld. Het is de Galaxy Note 10.1, een tablet waar je net als op de Galaxy Note smartphone op kunt schrijven en tekenen met een bijgeleverd pennetje.

Galaxy Note 10.1Met zijn grote scherm biedt de Galaxy Note 10.1 de mogelijkheid om dat in meerdere vensters tegelijk te doen. Zo krijgt het begrip multitasking nieuwe inhoud, aldus Samsung. Je kunt pagina’s op internet bekijken of een video zien, terwijl je ernaast aantekeningen op het scherm krabbelt of ideeën schetst.

De app S Note staat op de tablet voorgeïnstalleerd. Daarmee is het mogelijk om notities of tekeningen te combineren met content die van het web is gehaald. Er worden diverse templates geleverd die met S Note en de pen kunnen worden volgeschreven en -getekend; recepten, kaarten, dagboeken en tijdschriften kunnen zo op digitale wijze met de hand worden geproduceerd op de tablet. Ook is het mogelijk om precieze geometrische vormen te schetsen met de Shape Match functie.

S Note kent ook integratie met diverse zoekmachines. Samsung mikt met deze functie op diverse groepen. Studenten bijvoorbeeld, die een college livestream op hun tablet kunnen zien terwijl ze ernaast aantekeningen op het scherm maken. Ook is het mogelijk een e-boek te lezen en er gelijktijdig met de pen aantekeningen in te maken.

Samsung Galaxy Note 10.1

 

Samsung Galaxy Note 10.1 01

 

Adobe Photoshop Touch en Adobe Ideas worden meegeleverd. Daarmee kun je plaatjes wijzigen, verbeteren en meerdere foto’s samenvoegen tot gelaagde afbeeldingen.

De Galaxy Note 10.1 loopt op Android Ice Cream Sandwich 4.0 en bezit een 1.4Ghz dualcore processor. Het apparaat kan een simkaart slikken en dan verbinding maken met HSPA+ netwerken. Realtime videostreaming en full HD video afspeelmogelijkheden maken het volgens Samsung een veelzijdig apparaat. De S Pen is volledig geïntegreerd met de applicaties die met de tablet worden meegeleverd. Belangrijk voor tekenaars is dat de pen drukgevoelig is, een grote accuraatheid heeft en net zo aanvoelt in het gebruik als een gewone pen.

De Samsung GALAXY Note 10.1 is vanaf het tweede kwartaal van 2012 verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend gemaakt.

Samsung Galaxy Note 10.1 02

 

Samsung Galaxy Note 10.1 03

 

Samsung Galaxy Note 10.1 04

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bas_v -

    Deze tablet zal dus blijkbaar boven de tab 2 10.1 geplaatst worden als je naar de specs kijkt. Toch vraag ik me af of ook dit wel genoeg power is voor de komende tijd, ik bedoel ik lees al berichten over quadcore smartphones terwijl dit een dual core tablet is. De tijd zal het leren, maar als dit hun high end tablet voor de komende tijd is zullen ze het komende jaar geen bedreiging vormen voor de ipad.

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters