'Samsung presenteert binnenkort eerste Tizen-smartphone, in Rusland'

Samsung zou volgens geruchten zeer binnenkort zijn eerste Tizen-smartphone presenteren, en wel in Moskou. In de Russische hoofdstad wordt het toestel aangekondigd voor Rusland en India.

'Samsung presenteert binnenkort eerste Tizen-smartphone, in Rusland' Samsung

De telefoon wordt daar blijkbaar gepresenteerd ongeveer tegelijk met een grote Tizen-conferentie voor software-ontwikkelaars in San Francisco. Samsung en de Tizen Association hebben niet op het gerucht willen reageren.

Samsung is al een hele tijd bezig met de ontwikkeling van Tizen, een soort doorontwikkeling van MeeGo. Dat is het besturingssysteem waar Nokia en Intel mee bezig waren vlak voordat Nokia zich bekeerde tot Windows Phone.

Tizen is voor Samsung een manier om niet geheel afhankelijk te zijn van Google’s Android. Samsung hoopt dat Tizen wat marktaandeel van zowel iOS van Apple als Android van Google wegsnoept. Het besturingssysteem is duidelijk bedoeld voor de goedkopere toestellen en niet alleen telefoons, maar ook veel andere apparaten (smartwatches, huishoudelijke apparaten, auto’s) worden er straks mee bestuurd.

Om die reden zou Samsung het eerste goedkope toestel in Moskou willen presenteren, in een land dat economisch nog volop in ontwikkeling is. Net als India.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via